Eindhovense wethouder Van Dorst komt in januari met plan voor grote tekorten Muziekgebouw

5 november 2014 om 00:06
nl
De Eindhovense wethouder Marco van Dorst denkt dat hij in januari met een oplossing kan komen voor de financiële problemen van het Eindhovense Muziekgebouw. De wethouder zei dat dinsdag tijdens de begrotingsvergadering. Volgens hem hoeft er voor die oplossing nu geen geld apart gelegd te worden. Voor de VVD-fractie was dat reden om aan het eind van een lange vergadering tégen de Eindhovense gemeentebegroting van 2015 te stemmen.
Geschreven door

Het Eindhovense Muziekgebouw kampt al enkele jaren met forse verliezen. De verwachting is dat het Muziekgebouw dit jaar af zal sluiten met een tekort van ongeveer zes ton, net als vorig jaar.
De raad van commissarissen van het Muziekgebouw eiste op 16 oktober dat de gemeente Eindhoven - als enige aandeelhouder van het Muziekgebouw - met geld over de brug zou komen. De commissarissen dreigden toen met opstappen.
Radiostilte afgesprokenDe raad van commissarissen en de gemeente zijn sindsdien in overleg en hebben een radiostilte afgesproken. Maandag heeft wethouder Van Dorst achter gesloten deuren met de gemeenteraad gepraat.
De VVD-fractie ziet de problemen bij het Muziekgebouw als een groot risico voor de Eindhovense financiën. De fractie kwam dinsdag met een voorstel om in de begroting voor volgend jaar alvast geld opzij te leggen om dat risico te dekken.
In het besloten overleg van maandag heeft wethouder Van Dorst blijkbaar een meerderheid van de raad van het tegendeel weten te overtuigen. Alleen VVD, CDA, Leefbaar Eindhoven, de LPF en de ChristenUnie steunden de VVD-motie zodat die werd verworpen.
Wethouder moet scenario's opstellenBijna de hele raad stemde voor een motie waarin de wethouder wordt gevraagd om voor eind januari 'meerdere realistische scenario's' op te stellen voor het Muziekgebouw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.