Video

Dode vrouw gevonden in auto in de Maas bij Cuijk, politie spreekt van 'tragisch' ongeluk

5 november 2014 om 06:41 • Aangepast 21 november 2020 om 21:45
nl
In de auto die dinsdagavond laat aan de overkant van de Maas bij Cuijk het water inreed, is een dode vrouw gevonden. Na een urenlange zoektocht vond de brandweer de auto rond halfdrie 's nachts op acht meter diepte in het water. Het lichaam en de auto zijn woensdagmiddag uit het water gehaald. De veiligheidsregio spreekt van een 'tragisch ongeval'.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie heeft de identiteit van het slachtoffer nog niet bekendgemaakt. De familie is al wel ingelicht.

Wachten op privacy instellingen...

Het was niet mogelijk de auto en het slachtoffer 's nachts al te bergen omdat het voor de duikers niet meer verantwoord was om het water in te gaan. Zij zaten namelijk aan hun maximum aantal duikuren. Ook was het juiste materiaal niet beschikbaar.
Vanaf twaalf uur woensdagmiddag waren de omstandigheden beter qua daglicht en was volgens een woordvoerder van de politie Limburg het juiste materieel ter plekke.

Wachten op privacy instellingen...

De auto is gevonden op ongeveer tien meter van de plek waar deze bij Mook, aan de Limburgse kant van de Maas, te water raakte.
Onduidelijke situatieVolgens een buurtbewoner in Cuijk gebeuren er op de plek waar de auto dinsdagavond het water in reed wel vaker zulke ongelukken. Soms per ongeluk en soms moedwillig, zo legt hij uit. "Mensen denken dat ze hier nog de pont op kunnen rijden", vertelt hij.
"Er is hier geen goede verlichting dus houden ze deze weg aan." Een kleine vangrail zou volgens de buurtbewoner een oplossing kunnen zijn. Ook wijst hij erop dat de lamp die de weg zou moeten verlichten al vier weken kapot is.
Melding van schipperEen schipper meldde dinsdagavond om elf uur dat er een auto in het water was gereden. Hij had nog iemand uit het raam zien zwaaien voordat het voertuig in het water verdween. Duikploegen van de brandweer uit Den Bosch en Weert gingen vervolgens op zoek naar de auto.
Volgens Wim Jansen, hoofdofficier van dienst, kwam er ook een melding van een bewoner van een flat in Cuijk over de auto die in het water was gereden. Al snel werden vervolgens aan de Limburgse kant van de Maas bij Mook sporen gevonden die van de weg naar het water liepen.
SonarbotenDoor de zoektocht was er op de Maas bij Cuijk en het Limburgse Mook tijdelijk geen scheepvaart mogelijk. Inmiddels mogen schepen aan de Cuijkse kant van de Maas weer gewoon varen. Toen de duikers woensdagmiddag opnieuw het water ingingen, werd de scheepvaart opnieuw stilgelegd.
Bij de zoektocht werd zowel een sonarboot van de brandweer als een sonarboot van Rijkswaterstaat ingezet. Aan beide kanten van de Maas waren diverse hulpdiensten ter plekke.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.