Diabetes geen obstakel voor hockey-international Valerie Magis: 'Ik ben een doorzetter' - Omroep Brabant
Video

Diabetes geen obstakel voor hockey-international Valerie Magis: 'Ik ben een doorzetter'

5 november 2014 om 12:58
nl
De hockeyers van het Nederlands Elftal bereiden zich voor op de Champions Trophy, eind deze maand in Argentinië. Eén naam valt op in de selectie: die van Valerie Magis uit Heeze. De hockeyster van Oranje Zwart heeft namelijk diabetes en speelt met een insulinepomp.
Geschreven door

Gehaast loopt Valerie Magis de kantine van Oranje Zwart binnen. Ze heeft het druk. School, hockeyen in Oranje Zwart 1, training geven; en sinds kort ook weer het Nederlands Elftal. Maar toch is dat niet vanzelf gegaan.
InsulinepompMagis legde een lange weg af. "Drie jaar geleden werd er suikerziekte bij me geconstateerd. Ik heb nu een insulinepomp, die telt mijn koolhydraten. Voor topsport is dat ideaal. Het is nu geen belemmering meer, sporten op niveau. Ik wil een voorbeeld zijn voor mensen met diabetes die ook de top willen bereiken. Het moet geen obstakel zijn, die ziekte, in mijn hockeycarrière."
In 2011 debuteerde Magis al in Oranje. Daarna ging het minder. "Ik heb heel lang met een blessure gekampt. Had veel pijn, heb zelfs een tijdje niet kunnen lopen. Daardoor heb ik de World Hockey League gemist, en ook het WK. En dan moet je je terug knokken."
OranjeDus was het moment dat ze mee mocht naar de Champions Trophy extra bijzonder. "Ik had een etentje met mijn ouders. De telefoon ging. Ik sprintte de stoel af. De bondscoach aan de lijn. En dan is het goed nieuws. Dat was echt een beloning voor de trouble van de afgelopen jaren."
Magis vindt dat Nederland tijdens het toernooi in Argentinië voor de titel moet gaan. "Wij gaan daar zeker iets moois neerzetten, daar ben ik van overtuigd. Want als ik één ding de afgelopen jaren heb geleerd, is het wel dat hard werken altijd beloond wordt."
Het toernooi om de Champions Trophy begint op 29 november.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.