Onderbroeken! Heel veel onderbroeken! Kledingbank Den Bosch doet noodoproep

5 november 2014 om 15:33
nl
Tweedehands kleding voor arme gezinnen in Den Bosch. De Stichting Kledingbank 's-Hertogenbosch doet goed werk. Alleen is er een probleem. En dat probleem heet onderbroeken. Nieuwe onderbroeken. Want die waren er te weinig. De Beekmanschool schoot te hulp.
Geschreven door

Een maand lang zamelde de basisschool allerlei soorten nieuw ondergoed in. Boxershorts, slipjes, bh's, van die oude opa-onderbroeken, kinderondergoed. Laat maar komen, riepen de kinderen. En ze kwamen. Na een maand inzamelen had de L. W. Beekmanschool 432 stuks ondergoed binnen.
Structureel tekortZijn we er dan? Nee, want ondergoed, of beter gezegd, het tekort daaraan, blijft een probleem. "Tweedehands kleding en schoenen worden voldoende ingebracht, maar ondergoed, en dan met name kinderondergoed, komen we structureel tekort", legt Lonneke Voets van de kledingbank uit. "En laten we eerlijk zijn, niemand draagt graag een oude onderbroek van iemand anders."
Op maandag kunnen cliënten van de Stichting Kledingbank s-Hertogenbosch in tweedehandskledingwinkel IngeDinge een gratis kledingpakket uitzoeken. Ook al zie je het ondergoed niet, het is nou juist het stuk textiel waar de meeste behoefte aan is. Dus honderden onderbroeken is al heel wat, maar het is nog niet genoeg.
Onderbroek uit!En dus kunnen er nu ook onderbroeken worden ingeleverd op Kindcentrum De Kameleon, op basisschool Het Bossche Broek en natuurlijk bij de kledingbank zelf. Dus trek massaal je nog niet gedragen onderboek uit de kast en lever hem in. Nieuw ondergoed dus. Want gedragen ondergoed daar heeft niemand wat aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.