Sinterklaasje kom maar binnen met je slaaf? Of knecht? Geen mening? De Pietwijzer biedt uitkomst

5 november 2014 om 17:01
nl
De kinderhartjes beginnen alweer sneller te kloppen. Volgende week is het zover. Dan zetten de goedheiligman en zijn Pieten weer voet aan wal in Brabant. Je zou er als volwassene na die maandenlange discussie nog steeds niet uit zijn: Moet ik dit jaar wel Sinterklaas vieren? Wie is er nu wel en wie niet welkom? Voor iedereen die het moeilijk vindt om een eigen mening te hebben in de Zwarte Pietendiscussie heeft Davey IJzermans uit Steenbergen met een stel vrienden een hulpmiddel bedacht: De Pietwijzer.
Geschreven door

Aan de hand van enkele simpele vragen worden de zwevende 'gelovigen' sinds woensdag gratis langs 'uitgekauwde meningen' rond de pietendiscussie geleid.
BreinbrekerVraag één is al meteen een breinbreker. De kiezer mag de volgende zin afmaken: 'Sinterklaasje kom maar binnen...' '(1) Met je knecht, (2) Met je slaaf. (3) Er komt hier helemaal niemand binnen of (4) Ze zijn al geweest van het Liliane Fonds.'
Met vraag negen zullen de meeste mensen 'zonder mening' minder moeite hebben. De Pietwijzer vraagt de mening over een foto met daarop Sinterklaas in gezelschap van dames in bikini.
'Feest moet gewoon leuk blijven'Volgens IJzermans is de Pietwijzer woensdag al ruim twintigduizend keer ingevuld. De makers zijn geïnspireerd door de Stomwijzer uit 2012, een parodie op de kieswijzer. "Het maakt ons niet uit of iemand voor of tegen Zwarte Piet is. We willen niemand in een hokje plaatsen, maar gewoon dat het Sinterklaasfeest leuk blijft", legt IJzermans uit.
Wil jij nu ook weten of je Pro-Piet, Twijfelpiet of Anti-Piet bent? Na tien vragen krijg je van de Sint het antwoord.
WaarschuwingEn word je naar jouw mening in het verkeerde hokje geduwd, dan vul je de Pietwijzer toch gewoon nog een keer in. Al kan het meerdere malen raadplegen van het programma een 'mislukte Sinterklaasviering' veroorzaken, aldus een waarschuwing van de makers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.