College gemeente Bernheze zegt 50.000 euro subsidie aan Kasteel Heeswijk toe - Omroep Brabant

College gemeente Bernheze zegt 50.000 euro subsidie aan Kasteel Heeswijk toe

5 november 2014 om 17:37
nl
Kasteel Heeswijk ontvangt, als het aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bernheze ligt, 50.000 euro subsidie. Hiermee kunnen zij hun toekomstplannen realiseren. Het kasteel heeft dan ongeveer de helft van het totale benodigde bedrag bij elkaar. Directrice Jaqueline Kerkhof is tevreden: "Dit is een stap in de goede richting."
Geschreven door

In totaal is er 620.000 euro nodig. Met het geld wil het kasteel in de toekomst meer toeristen trekken. Het kasteel en dan vooral het museumdeel moet makkelijker open te stellen zijn voor publiek.
De directrice heeft hiervoor bij verschillende instanties om een bijdrage gevraagd. Daarvan hebben de provincie en Brabants landschap al toegezegd. Tel hier nog een particuliere sponsoring en de subsidie van de gemeente bij op en dan heeft het kasteel ongeveer de helft van het benodigde bedrag bij elkaar.
Besluit BankGiro Loterij afwachtenVolgens directrice Jaqueline Kerkhof is dit 'een stap in de goede richting', maar helemaal juichen kan ze nog niet. Daarvoor moet de grote aanvraag van drie ton bij de BankGiro Loterij nog worden afgewacht. In februari krijgt ze te horen of dit allemaal doorgaat.
Nog voor de gemeenteraadDe toezegging verschijnt elf december bij de gemeenteraad. Zij besluiten of de toezegging ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.