Veel veranderingen op buslijnen in Brabant: protestpetitie in Tilburg

5 november 2014 om 17:58
nl
Er gaan meer bussen rijden op trajecten tussen Tilburg en Den Bosch en tussen Uden, Veghel en Den Bosch. Op een aantal trajecten in Brabant wordt de frequentie juist minder. Dit is onder meer het geval op de lijnen 142 en 143 in Hilvarenbeek en omgeving. De veranderingen gaan op 14 december in.
Geschreven door

Het besluit om in de avond- en weekenduren minder bussen te laten rijden, is genomen, omdat hiervoor minder belangstelling zou zijn. Rijden met (bijna) lege bussen moet zoveel mogelijk worden voorkomen.
Petitie voor provincieDe beslissing is onder meer in de gemeente Tilburg en omgeving slecht gevallen. Een petitie die hiervoor door een inwoner is opgesteld, is inmiddels ruim negenhonderd maal ondertekend. Het is de bedoeling dat de oogst later deze maand aan de provincie wordt overhandigd.
Waar geen bussen rijden, bestaat nog wel de mogelijkheid gebruik te maken van de regiotaxi.
Er gaat in 'Brabant busland' nog meer veranderen. Zo verdwijnt Veolia vanaf 14 december uit het straatbeeld. Busmaatschappij Arriva wordt vanaf die datum verantwoordelijk voor alle busdiensten in heel Brabant. Met uitzondering van het zuidoosten van het provincie waar Hermes gastheer voor de buspassagier blijft.
Meer schoollinersUit de nieuwe dienstregeling blijkt ook dat alle buurtbussen zullen worden gehandhaafd en dat er meer schoolliners worden ingezet. Dit zijn lijnen om studenten van onder meer de NHTV en Avans Hogeschool in Brabant te vervoeren. Deze service bestaat al enige jaren in onze provincie. In West-Brabant bestaan al zeventien van deze lijnen. Over een maand komen er vier bij; in Oost-Brabant gaan acht van zulke bussen rijden.
Door de wijzigingen doen ook nieuwe namen hun intrede. Zo zal Volans, dat al onder deze naam bekend is op het traject tussen Etten-Leur en Breda, voortaan ook in Noordoost- en Midden-Brabant rijden. Later deze maand worden de namen bekendgemaakt van stadsdiensten in Breda, Den Bosch en Tilburg. Hiervoor kan binnenkort een stem worden uitgebracht.
Reizigersoverleg BrabantDe afspraken over de dienstregeling zijn gemaakt in overleg met de provincie en het Reizigersoverleg Brabant. De wijzigingen zijn terug te vinden op arriva.nl/brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.