Video

Kind niet perfect? Dan de knuffel ook niet

5 november 2014 om 19:06
nl
Een knuffelbeer met een hoorapparaat. Of een beertje in een rolstoel. Die zie je niet in een gemiddelde speelgoedwinkel. Maar ze zijn er wel. Christine Verberne uit Asten maakt ze speciaal voor gehandicapte kinderen.
Geschreven door

Jarenlang werkte Verberne met meervoudig gehandicapte kinderen. Toen al viel het haar op dat alle knuffels 'perfect' zijn. Alles klopte, maar dat klopt volgens haar juist niet. "Gehandicapte kinderen kunnen zich daar niet mee identificeren, want alles is perfect. Als je dan zelf volgens de maatschappij niet helemaal perfect bent, dan is er niets voor jou." Daar moest iets aan veranderen, vond ze.
TroostbeertjesVerberne denkt dat haar beertjes troost bieden. Ze zijn immers lief, knuffelbaar en zacht. Dat helpt. "Bijvoorbeeld als een kind een gehoorapparaatje nodig heeft en bang is daarvoor. Dan zijn er nu ook beertjes met gehoorapparaatjes", legt ze uit. "Er zijn zelfs ook mensen bij die een beer echt zien als zielsverwant."
Hoewel ze het ziet als grote hobby wil de berenmaakster hier niet haar beroep van maken. Ze gaat niet op beurzen staan voor een grotere naamsbekendheid en wil het werk blijven doen vanuit huis. Naast haar werk in een verzorgingstehuis is Verberne gemiddeld zes tot acht uur bezig met een beer. "Het is een hobby, maar wel een hobby die ik met hart en ziel doe", lacht ze. Via deze site kun je zelf een beer bestellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.