Nabestaanden vermoorde Renate van Alphen verbaasd nu dader op vrije voeten komt

5 november 2014 om 19:07
nl
De nabestaanden van de Tilburgse Renate van Alphen vinden het onbegrijpelijk dat Ria L. op proefverlof is geweest en binnenkort weer begeleid kan wonen. Renate werd in 2012 met 39 messteken om het leven gebracht door de vrouw die door de rechter ontoerekeningsvatbaar werd verklaard.
Geschreven door

Bij de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen Ria L. werd duidelijk dat ze moeilijk te behandelen zou zijn. Ze kreeg geen straf, wel tbs.
'Levenslang voor nabestaanden'De tbs is door de rechter met twee jaar verlengd, maar ze mag wel binnenkort een nieuw leven opbouwen in een begeleid wonen-project in Utrecht. "Zij is straks vrij, maar wij hebben levenslang", zegt Hella van Beurden. Zij is de tante van Renate.
Wat de nabestaanden van Renate vooral raakt, is dat de dader straks beschikt over een huis, waar L. zelf geen cent voor hoeft te betalen. "Maar wij hadden ten tijde van de moord geen geld voor een begrafenis. De ouders van Renate waren overleden en wij konden ook geen 10.000 euro missen. De uitvaart bestond er uit dat we een halfuur naar een open kist konden kijken. Dat was het. Heel triest", aldus Van Beurden.
WillekeurEen reden voor de moord heeft L. nooit gegeven. Ze was al geruime tijd onder psychiatrische behandeling in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Kort voor de moord wilde ze zelf opnieuw worden opgenomen, maar het ziekenhuis zag daar geen reden voor. In een moordlustige bui heeft L. toen Renate als willekeurig slachtoffer gekozen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.