Video

Blauwe vinkjes op WhatsApp, Brabant verdeeld: 'Ik kan niemand meer negeren'

6 november 2014 om 08:54 • Aangepast 21 november 2020 om 21:44
nl
WhatsApp heeft woensdagavond een verandering doorgevoerd. Aan de hand van twee blauwe vinkjes kunnen de mensen die de berichtendienst gebruiken zien of de ontvanger ook daadwerkelijk een berichtje heeft gelezen.
Profielfoto van
Geschreven door

Tot nu toe kreeg je twee grijze vinkjes te zien bij je WhatsAppberichtjes: het eerste betekende dat het bericht was verstuurd, het tweede dat het goed was afgeleverd. Worden de vinkjes vervolgens blauw, dan betekent dat dat de ontvanger het ook echt gelezen heeft.
De Brabander reageert verdeeld op de kwestie die vooral via Twitter veel stof deed opwaaien.

Wachten op privacy instellingen...

Irritant die blauwe vinkjesVia de poll op onze website blijkt dat zestig procent het geen goed idee vindt en dat het ten koste gaat van de privacy. Ook op straat reageren de mensen verdeeld. Een jongere vrouw die druk bezig is op haar telefoon vindt de blauwe vinkjes maar niks. "Irritant! Nu kan ik mensen echt niet meer negeren. Dat deed ik nog wel eens als ik geen tijd had om te reageren, of zelfs geen zin."
Toch zijn er ook Brabanders die het niets uitmaakt. "Ik vind het eigenlijk wel handig want je vraagt je toch vaak af of iemand je berichtje gezien heeft", vertelt een student. "Ik reageer ook meteen als ik een berichtje zie. Dan heb je er ook geen last van."

Maakt niet uitToch maakt het veel mensen ook echt niet uit. "En als ik dan een uur niet reageer, moet ik mij daar dan druk over maken", vraagt een andere student zich af. Mij maakt het ook echt niet uit dat iemand mij een uurtje negeert. Je kunt toch gewoon even geen tijd hebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.