Video

Oude Maasziekenhuis Boxmeer komende weken tegen vlakte, laatste kans voor publiek om kijkje te nemen

6 november 2014 om 11:15
nl
Nog een paar weken en dan is er niks meer over van het oude Maasziekenhuis in Boxmeer. Het publiek kreeg donderdag de laatste kans om het oude ziekenhuis van dichtbij te bekijken. Daarna wordt het terrein weer gesloten en zullen de laatste muren gesloopt worden.
Geschreven door

Vele inwoners uit het Land van Cuijk kwamen er ter wereld en velen zullen er een traan gelaten hebben vanwege het verlies van dierbaren. Om deze reden stelde sloopbedrijf Laarakkers het terrein voor een dag open.
Einde tijdperkVoor de vele toeschouwers betekent deze sloop het einde van een tijdwerk. "Wat je hier in het ziekenhuis allemaal hebt meegemaakt, gaat nu allemaal door je heen", vertelt Annemieke Thijssen vanuit haar rolstoel. Ze is al vaak opgenomen en vertelt dat er altijd goed voor haar gezorgd is.
"Voor mij ligt hier 34 jaar herinneringen met heel veel lief maar ook met veel leed", vertelt Anneke van Rijswijk. De oud-verpleegster weet zelfs nog hoe het allemaal begon aan de Loerangselsestraat. De verhuizing naar de locatie die nu gesloopt wordt is één van haar mooiste herinneringen. "Er was toen zoveel saamhorigheid en de militairen uit Volkel kwamen ons helpen met het verhuizen", vertelt de verpleegster. "Niemand mocht vrij nemen en we hebben een dag keihard gewerkt om de patiënten op hun plek te krijgen.
Sloop al volop bezig De komende weken zal er steeds minder zichtbaar zijn van het oude gebouw. Op dit moment is al goed te zien hoe hard er gesloopt is de afgelopen weken.
[YouTube:body:http://www.youtube.com/watch?v=aoFtdQzWr8c]
Voortplantingsseizoen legt sloop stilDe sloop van de binnenkant begon al anderhalf jaar geleden. Afgelopen voorjaar werd dat zichtbaar. Daarna moest het Sambeekse sloopbedrijf wachten tot augustus voordat ze verder konden. Dit in verband met het voortplantingsseizoen van dassen, roeken en vleermuizen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.