Minister Bert Koenders aanwezig bij vertrek vlucht met stoffelijke resten MH17 naar Eindhoven - Omroep Brabant

Minister Bert Koenders aanwezig bij vertrek vlucht met stoffelijke resten MH17 naar Eindhoven

6 november 2014 om 11:22
nl
Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken is zaterdag in de Oost-Oekraïense stad Charkov bij het vertrek van het Nederlandse transportvliegtuig met stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp met de MH17. Dat heeft zijn ministerie donderdag gemeld.
Geschreven door

Het militaire toestel vervoert de kisten naar vliegbasis Eindhoven, waar het rond vier uur zaterdagmiddag zal aankomen. In de afgelopen week zijn er drie keer stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen van slachtoffers geborgen op de rampplek.
'Nederland zet alles inKoenders gaat zaterdag ook naar de Oekraïense hoofdstad Kiev, waar hij een ontmoeting zal hebben met zijn collega Pavlo Klimkin en vicepremier Volodimir Groysman. Ook spreekt Koenders met vertegenwoordigers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), onder wie Alexander Hug, de leider van de missie ter plaatse.
Tijdens de gesprekken zal de afwikkeling van de ramp bovenaan de agenda staan, aldus de minister. "Nederland zet alles in om de geborgen stoffelijke resten, persoonlijke bezittingen en wrakstukken zo spoedig mogelijk te repatriëren", zegt Koenders.
'Illegale verkiezingen'Ook zal hij met de autoriteiten praten over de invoering van de akkoorden van Minsk. In die stad maakten de Oekraïense regering en de pro-Russische rebellen in september afspraken om het geweld in Oost-Oekraïne een halt toe te roepen. De 'illegale verkiezingen' vorig weekend in de regio's Donetsk en Loehansk brengen de politieke oplossing voor het conflict niet dichterbij, aldus Koenders.
Bij de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines op 17 juli kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie vijftig Brabanders.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.