Boulevardjournaal: Theatergroep United Cowboys geeft dansvoorstelling in Stedelijk Museum

15 augustus 2015 om 12:01
nl
Dansen in de zalen van een museum. Het gebeurde in het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch tijdens de Theaterboulevard. Maarten van der Put en Pauline Roelands van theatergezelschap United Cowboys willen op deze manier grenzen opzoeken. Roelands: “Vanaf het begin van ons bestaan experimenteren we met de verschillen en overeenkomsten tussen beeldende kunst en theater.”
Geschreven door

Maarten en Pauline experimenteren vaker met hun werk. Een van hun beroemde voorstellingen was er een waar een blote danser in een soort aquarium danste, dat voor een groot deel was gevuld met glasscherven.
Voorstelling over menselijk lichaamDe voorstelling ‘Stand Alone’ die werd gespeeld in het Stedelijk Museum gaat over het menselijk lichaam. Bezoekers lopen zelf rond door de ruimte.
Van der Put: “Het is een voorstelling waarin je performers hun eigen ding ziet doen. Het gaat om de persoonlijkheid van de artiesten zelf.”
Roelands vult aan: “We willen ook niet specifiek een boodschap overbrengen. Het gaat om de interpretatie van de bezoeker.”
Rondlopen tijdens voorstellingVolgens Van der Put is het leuke aan de voorstelling dat je zelf kiest waar je naar kijkt. “Je loopt rond zoals in een museum, maar aan de andere kant is het natuurlijk gewoon een theatervoorstelling.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.