Satudarah bewijst laatste eer aan aspirant-lid Steve Tompson bij begrafenis

6 november 2014 om 13:17
nl
Meer dan honderd leden van motorclub Satudarah hebben donderdag hun laatste eer bewezen aan hun aspirant-lid Steve Tomspon uit Eindhoven. Bij de Sint-Petruskerk lieten ze hun motoren ronken. Eerder escorteerden de Satudarah-leden de rouwwagen op weg naar de kerk.
Geschreven door

Toen de kerkklokken ten teken van het einde van de dienst klonken, startten de Satudarah-leden hun motoren. Het zware geronk klonk over het voorplein bij de kerk in het Eindhovense stadsdeel Woensel.
Bij het naar buiten begeleiden van de kist met het lichaam van Steve Tompson, ging het gas extra open en klonk het diepe geluid van de Harley-motoren zwaarder door. Een eresaluut voor het aspirant-lid van Satudarah.
[YouTube:body:http://youtu.be/pIgHzfgACiw]
Er waren veel bloemstukken, die door de leden van Satudarah vanuit de kerk naar de begraafplaats werden gedragen. De ronkende motoren op het voorplein van de Sint-Petruskerk trokken veel bekijks. Tientallen mensen bleven staan kijken.
De Satudarah-leden hadden eerder op donderdag de rouwwagen met daarin Steve Tompson uit Eindhoven begeleid. Dat meldde verslaggever Rob Burg van het Eindhovens Dagblad op Twitter. [tweet:body:https://twitter.com/robbyburg/status/530291092105998336]
De 39-jarige Tompson werd eind oktober gevonden in een kanaal in het Belgische Overpelt. Tompson werd waarschijnlijk vermoord. Hij werd door meerdere kogels geraakt.
Tompson was aspirant-lid van motorclub Satudarah. Satudarah voorman Guus Pronk vertelde eerder dat Steve nog niet zo lang bi de motorclub zat. "Hij was one of the guys."
[YouTube:body:http://youtu.be/U7cRJV7rY3E]
Ruzie met vrouwDe Eindhovenaar was sinds 17 oktober vermist. Hij werd die avond door zijn vrouw naar Leende gebracht om een motor op te halen. Volgens zijn vrouw kregen ze onderweg ruzie, waarna hij uitstapte.
Volgens ED-verslaggever Rob Burg op Twitter zat de Sint-Petruskerk bij de dienst 'bomvol'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.