'Drugsbaron Kobus L. zou te maken hebben met moord op zijn schoonzoon John Wassink uit Roosendaal'

6 november 2014 om 12:11
nl
De beruchte drugsbaron Kobus L. wordt in verband gebracht met de moord op zijn schoonzoon John Wassink uit Roosendaal. De compagnon van Wassink heeft tegen de politie gezegd dat hij overtuigd is dat de 69-jarige Kobus L. direct of indirect bij het misdrijf betrokken is geweest. Dat hebben bronnen dichtbij het onderzoek tegen het persbureau ANP gezegd.
Geschreven door

Kobus L. was een van de laatsten die John Wassink voor zijn dood in juli nog in leven heeft gezien op zijn autobedrijf in Roosendaal. Hij zou volgens het ANP een motief hebben vanwege de ruzie tussen Wassink en zijn vriendin, de dochter van Kobus L.
Lijk is plastic verpaktDe 45-jarige Wassink werd op zaterdag 26 juli doodgeschoten in zijn woonwagen op het terrein van zijn eigen autobedrijf aan het Spectrum in Roosendaal. Op 28 juli werd zijn lichaam in plastic gewikkeld gevonden in het Markkanaal bij Terheijden. De zaak werd deze week behandeld in de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Er kwamen drie tips binnen.
Wassink's compagnon Eduard F. zit  sinds september in de gevangenis. Hij wordt gezien als hoofdverdachte in de verdwijningszaak van Jelle Leemans uit België. F. wordt door sommigen ook in verband gebracht met de moord op Wassink. Volgens zijn advocaat ontkent hij betrokkenheid bij de dood van zijn vriend.
Kobus de ZigeunerKobus L., ook wel Kobus de Zigeuner genoemd, zat vijftien jaar in de cel voor import van cocaïne. Hij kreeg daarbij onder andere hulp van de huidige president van Suriname Desi Bouterse. Vanwege vluchtgevaar zat hij het grootste deel van zijn straf in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. In 2003 kwam Kobus L. vervroegd vrij.
De politie laat weten dat er rekening wordt gehouden met verschillende scenario's en dat in de zaak Wassink tot nu toe niemand is aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.