Stiefzoon (17) van vermoorde campingbaas Fred Nijholt uit Ledeacker: ‘Het was een bloedbad'

6 november 2014 om 21:57 • Aangepast 21 november 2020 om 21:44
nl
De 17-jarige Dion was twee jaar geleden getuige van de schietpartij op camping De Breyenburg in Ledeacker waarbij zijn stiefvader Fred Nijholt om het leven kwam. Hij zag de campingeigenaar 'in een bloedbad liggen', vertelde hij donderdag tijdens de inhoudelijke zitting bij het Gerechtshof in Den Bosch.
Profielfoto van
Geschreven door

Voor de moord werd Leentje H. veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar. Justitie ging hier tegen in beroep, omdat ze graag wil zien dat de 46-jarige vrouw veroordeeld wordt voor moord en niet voor doodslag. Ook de vrouw zelf ging in hoger beroep.
Donderdag volgde er nog geen strafeis in de geruchtmakende hoger beroepszaak. Die volgt pas in december, liet de aanklager weten.

Wachten op privacy instellingen...

Hoger beroepJustitie besloot vorig jaar niet in hoger beroep te gaan tegen de vrijspraak van Piet M. voor betrokkenheid bij de moord op Nijholt. Tegen hem werd vijftien jaar celstraf geëist omdat hij het gebruikte vuurwapen zou hebben geleverd, maar volgens de rechter was daarvoor geen bewijs. Ook donderdag is M. vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord.
Fred Nijholt werd in mei 2012 doodgeschoten na een ruzie over hondenpoep. Dat gebeurde voor de ogen van zijn vrouw en stiefkinderen in de kantine van zijn eigen camping De Breyenburg. Leentje H. haalde de trekker over en kreeg daarvoor dus twaalf jaar.

Wachten op privacy instellingen...

'Selectief geheugenverlies'Een psychiater zei donderdag dat Leentje H. tijdens de schietpartij last had van posttraumatische stressstoornis, borderline en een alcoholverslaving.
Daarnaast bleek tijdens de zitting dat ze mogelijk leed aan 'selectief geheugenverlies', meende de advocaat-generaal. H. wist enkele dingen niet meer op te rakelen, zoals hoe ze aan het wapen kwam.
"Ik heb een schrift vol scenario's", zei H. Ze vertelde niet te weten hoe het wapen werkte, maar er wel een keer mee geoefend te hebben. "Het wapen is gewoon in uw hand komen waaien?", vroeg de advocaat-generaal geïrriteerd.
'Geen woorden voor'De vrijlating van Piet M. was een harde klap voor de familie van Fred Nijholt. "Dit is zo belachelijk, ik heb er geen woorden voor", zei zijn weduwe Judith Nijholt toen. "Ik heb er zo'n raar gevoel bij. Ik wist dat hij die 15 jaar niet ging krijgen, maar dat hij vrijgelaten zou worden..."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.