Frank Lammers voert spectaculaire zeeslag in nieuwe trailer Michiel de Ruyter: 'Ziet er goed uit'

6 november 2014 om 12:42
nl
Acteur Frank Lammers uit Mierlo neemt zijn rol als Michiel de Ruyter in de gelijknamige avonturenfilm uiterst serieus. In de nieuwe trailer die woensdagavond werd vrijgegeven zien we Lammers een grootse oorlog op zee voeren op een reusachtig schip.
Geschreven door

De opnames voor het historisch epos van de Eindhovense regisseur Roel Reiné zitten er inmiddels alweer op. Voor de avonturenfilm werd een budget beschikbaar gesteld van acht miljoen euro. Regisseur Martin Koolhoven uit Asten is te spreken over de beelden. "Het ziet er goed uit", schrijft hij op Twitter.[YouTube:body:http://youtu.be/0NCyzsZl8R8]
Belangrijke gebeurtenissenIn de film worden diverse grote gebeurtenissen nagespeeld. Zo werden er in juni vier historische zeilschepen naar het Markermeer gehaald voor opnamen. Een maand later werd Lammers in de Nieuwe Kerk in Amsterdam 'begraven'.
De cast van Michiel de Ruyter kent ook enkele internationale sterren. Zo reisde de gerenommeerde Britse acteur Charles Dance, bekend om zijn onverbiddelijke rol als Tywin Lannister in Game of Thrones, af naar Bergen op Zoom voor de opnames van de film.[Tweet:body:https://twitter.com/MartinKoolhoven/status/530246087211503616]
Bekendste zeeheldMichiel de Ruyter (1607-1676) is één van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. De admiraal overleed aan verwondingen die hij opliep tijdens de Slag bij Agosta, een zeeslag tussen Nederland en Frankrijk tijdens de Hollandse Oorlog.
Michiel de Ruyter is in februari 2015 te zien in de bioscoop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.