Zorgcentrum Sint Franciscus uit Gilze slaat alarm over bezuinigingen

6 november 2014 om 12:59
nl
Zorgcentrum Sint Franciscus in Gilze slaat alarm bij de Tweede Kamer over de bezuinigingen op de zorg. Het zorgcentrum schrijft de Kamercommissie voor Volksgezondheid dat op korte termijn personeel ontslagen moet worden.
Geschreven door

Sint Franciscus verleent onder meer hulp aan senioren die nog zelfstandig wonen in Gilze. Het budget voor deze zorg wordt in 2015 met dertig procent verlaagd. Verder krijgt Sint Franciscus ook minder geld voor de zorg die verleend wordt aan ouderen die in het zorgcentrum in Gilze zelf wonen.
Lege kamersSint Franciscus zou volgend jaar kamers in het zorgcentrum leeg moeten laten staan door de bezuinigingen, terwijl de wachtlijst van ouderen voor opname alleen maar groeit.
"Het wordt erg moeilijk, dan wel onmogelijk om op een verantwoorde en goede manier zorg te verlenen", schrijft Ad Schots namens de Raad van Bestuur van Sint Franciscus aan de Kamercommissie. Volgens hem hebben de bezuinigingen grote gevolgen voor het voortbestaan van de verpleeghuis- en verzorgingshuiszorg in Gilze. "We worden gedwongen op zeer korte termijn medewerkers te ontslaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.