Video

Zwemtrainer Christiaan Sloof werkt aan comeback als toptrainer in het topzwemmen

6 november 2014 om 13:34 • Aangepast 24 april 2020 om 19:31
nl
Christiaan Sloof, de oud trainer van Ranomi Kromowidjojo, vindt zichzelf wel een toptrainer. Sloof werd één jaar geleden gebombardeerd als de nieuwe trainer van Kromo, maar na zeven maanden alweer afgevoerd. Door de KNZB is Sloof te werk gesteld bij zwemvereniging Arethusa in Oss waar hij geen olympisch kampioene traint maar amateurs.
Geschreven door

Het is een wereld van verschil. In november 2013 op het NK kortebaan in Dordrecht was Christiaan Sloof voor het eerst de trainer van Ranomi Kromowidjojo. Het komende NK in Tilburg traint Sloof de amateurs van Arethusa uit Oss en heeft Kromowidjojo (alweer) een nieuwe trainer.
Boos op alles en iedereenAfgelopen zomer nam Sloof zelf het besluit om na zeven maanden te stoppen met het avontuur Kromowidjojo. In goed overleg (zoals dat heet) gingen de partijen uit elkaar.
"Zo'n eerste week ben je boos op alles en iedereen,  maar daar in blijven hangen schiet je niets mee op en wordt het leven niet prettiger van."
Toptrainer ja of neeNa de breuk met Kromo had iedereen een mening over de jonge coach. Hij was te jong, te onervaren en hij zou 'het vak' nog niet in zijn vingers hebben. Op de vraag of Sloof wel geschikt is voor het top-trainerschap geeft hij gedecideerd antwoord.
"Ja, ja en nog een ja, alleen de route daarna toe moet wat langer. Ervaring doe je niet op door 's avonds ergens een stekkertje in te steken om de volgende ochtend wakker te worden met ervaring. Dat heeft dus gewoon tijd nodig."
Tot en met eind 2015 in OssSloof heeft tot en met eind 2015 nog een contract in Oss. "Daarna zien we het wel. Ik doe er alles aan om de zwemmers daar goed te trainen. Het afgelopen jaar was een achtbaan en da's op zich ook weer een ervaring. Kortom ik geef me voor de volledige 100%."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.