Politie stopt onderzoek naar lekken vertrouwelijke informatie Cinecitta

6 november 2014 om 14:53 • Aangepast 24 april 2020 om 19:31
nl
Het onderzoek naar het lekken van vertrouwelijke stukken over de Tilburgse bioscoop Cinecitta is gestopt. Eind september kreeg Omroep Brabant vertrouwelijke gemeentelijke stukken in handen die onder meer gingen over ongeoorloofde staatssteun aan de bioscoopeigenaar, die voor een te laag percentage een miljoenenlening kreeg van het Tilburgse stadsbestuur.
Geschreven door

De Bank Nederlandse Gemeenten concludeerde in een vertrouwelijk rapport dat er nogal wat risico's kleefden aan het instemmen met een lening van 2,8 miljoen euro aan bioscoop Cinecitta.
AangifteNadat Omroep Brabant stukken uit het rapport had gepubliceerd werd aangifte tegen het lekken gedaan door de partij Voor Tilburg en na enige twijfeling ook door burgemeester Noordanus.
Ruwweg vijf weken na het lekken van vertrouwelijke gemeentelijke informatie en het doen van twee aangiften bij de politie heeft Noordanus bekend gemaakt dat er geen aanknopingspunten zijn wie de vertrouwelijke informatie heeft gelekt. De politie is het onderzoek naar het lekken dan ook gestopt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.