Sharif uit Tilburg moet het land uit: 'Dat is uw schuld, meneer Teeven'

6 november 2014 om 16:32
nl
De Tilburgse asielzoeker Sharif Salihi moet terug naar Afghanistan. De Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) heeft dat besloten. De uitgeprocedeerde asielzoeker kreeg een tweede kans bij de IND en mocht opnieuw zijn verhaal vertellen, maar dat heeft uiteindelijk tot niets geleid.
Geschreven door

Tilburgers Connie en Henk Louer hebben zich over de jongen ontfermd en wilden hem zelfs adopteren. De uitspraak van de IND vinden ze belachelijk. Ze bekijken samen met de Tilburgse advocaat Hillen of ze tegen de beslissing in beroep kunnen. Sharif kreeg een tweede kans bij de IND omdat hij eerst te horen had gekregen dat hij mocht blijven en daarna te horen kreeg dat hij het land uit moest. Henk en Conny zijn PVV-stemmers, maar kwamen volop in actie voor de Tilburgse asielzoeker.
ZelfmoordVolgens Connie zit Sharif er helemaal doorheen sinds hij de brief van de IND heeft gelezen. "Ik ben telkens bang dat hij zelfmoord gaat plegen. Die jongen kan gewoon niet terug naar Afghanistan. Al moet ik naar Den Haag, al moet ik naar de koning, die jongen wordt niet het land uitgezet."
Connie is woest. De Louers zijn er van overtuigd dat Sharif in Afghanistan als verrader wordt gezien en dat hij vermoord wordt. "Ik wil dit niet op mijn geweten hebben, U wel meneer Teeven, want dit is allemaal uw schuld."
GGZBehalve op de politiek richten de Louers hun woede over de beslissing ook op de GGZ. "Sharif is daar onder behandeling geweest. Zij doen aan de ene kant alsof hij beter is en aan de andere kant zeggen ze dat hij voor behandeling terug mag komen als hij een verblijfsvergunning heeft. En nu denkt de IND dat Sharif gewoon in staat is om terug te gaan naar Afghanistan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.