Onze huizen zijn steeds vaker oververhit, TU/e heeft de oplossing

6 november 2014 om 17:18
nl
Door steeds betere isolatie raken onze huizen oververhit in de zomer. De warmte kan slecht weg. De Technische Universiteit Eindhoven heeft onderzocht wat de beste oplossing is om oververhitting van woningen te bestrijden. Vooral ouderen hebben last van de warmte. Tot nu toe werd in de bouwwereld aangenomen dat struiken en bomen de meeste verkoeling gaven. Dit klopt niet.
Geschreven door

De Eindhovense universiteit heeft aangetoond dat open ramen en zonnewering het effectiefst en goedkoopst zijn om de hitte tegen te gaan. "Tegenwoordig wordt er juist bezuinigd op zonneschermen en zijn er juist veel glazen gebouwen. Door dat glas komt het gemakkelijkst de warmte naar binnen", zegt onderzoeker Bert Blocken.
Overlijden door hitte'Jaarlijks overlijden opvallend veel ouderen op het moment dat het warm is. Juist ouderen zijn dan kwetsbaar. De bouwwereld moet snappen dat ramen open moeten kunnen en er echt zonnewering moet zijn", gaat de onderzoeker verder.
Airco kan echt nietOok de verwachte opwarming van de aarde speelt een rol in dit onderzoek. "Het wordt alleen maar warmer. Het is daarom belangrijk om te weten wat het beste helpt en ook nog betaalbaar is. Airco is daarom geen optie. Veel te vervuilend en kostbaar."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.