Vragen Brabantse gemeenten wel geld aan voor thuishulp? KBO is bang van niet

6 november 2014 om 17:43
nl
Seniorenvereniging KBO-Brabant maakt zich zorgen over de huishoudelijke hulp voor ouderen. Vanaf januari gaan de gemeenten daar op bezuinigen. Het Rijk stelt geld beschikbaar om meer huishoudelijke hulp te leveren, maar daarvoor moeten de gemeenten wel actie ondernemen.
Geschreven door

De gemeentebesturen moeten een aanvraag indienen bij de het ministerie van Volksgezondheid. KBO is bang dat niet elke gemeente dat doet. Als dat niet gebeurt, dan krijgen de gemeenten ook geen extra geld.
Onduidelijk wie geld heeft aangevraagdOp twee oktober heeft de seniorenorganisatie daarom een brief naar alle gemeentebesturen gestuurd om hen aan te sporen snel een aanvraag in te dienen. Slechts dertig procent van de Brabantse gemeenten hebben daarop bevestigend gereageerd. "Van de overige zeventig procent weten we niet of ze het wel of niet hebben aangevraagd", zegt Marieke Hageman van KBO.
Het overheidsgeld moet er voor zorgen dat de gemeente meer huishoudelijke hulp inkopen bij zorgaanbieders. Dat zorgt er voor dat werkgelegenheid behouden blijft. Daarnaast moet de toelage van het rijk er voor zorgen dat de komende twee jaar meer mensen huishoudelijke hulp blijven krijgen. In totaal gaat het om 150 miljoen euro voor Nederland, verdeeld over twee jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.