Robert Maaskant over hoofdtrainerschap NAC: 'De club moet doorpakken'

6 november 2014 om 18:01
nl
Robert Maaskant vindt dat NAC Breda op moet schieten met het aanstellen van een nieuwe hoofdcoach. De coach is zelf kandidaat bij de Bredase club om de onlangs ontslagen Nebojsa Gudelj op te volgen. Woensdag had Maaskant een uitgebreid gesprek met de leiding van NAC. "NAC moet nu doorpakken", zegt Maaskant. "De club staat sportief op omvallen."
Geschreven door

Naast Robert Maaskant heeft NAC meerdere kandidaten op het oog. Dit snapt de oefenmeester, die momenteel bij Colombus Crew in de Verenigde Staten werkt. Toch pleit hij voor een snelle beslissing.
"Ik heb een gesprek gehad met NAC en die komen daar volgende week op terug", zo zegt Maaskant. "Het zou zo nog twee of drie weken kunnen duren. Ik heb daar persoonlijk zo mijn bedenkingen bij. Waarom niet sneller? Er moet duidelijkheid komen, want de club staat sportief op omvallen. Dan handel je toch snel!"
Goed teamNAC wordt momenteel getraind door interim Eric Hellemons. De West-Brabander gaf al eerder bij Omroep Brabant aan dat hij Maaskant een goede keuze zou vinden voor NAC. Hij zegt er geen moeite mee te hebben om een stapje terug te doen en de rol van assistent aan te nemen.
Maaskant ziet een samenwerking met Hellemons ook wel zitten. "Ik vind overigens dat Hellemons, en ook assistent Penders, het goed doen. Wij zouden een goed team vormen."
VerbeekNAC polste voor Robert Maaskant al Gertjan Verbeek voor de functie van hoofdtrainer, maar die haakte af. Ook Verbeek, zo doet de ronde, zou NAC niet doortastend genoeg vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.