Thriller in Athene: PSV verslaat Panathinaikos met 3-2

6 november 2014 om 21:59
PSV heeft donderdag met een zwaarbevochten overwinning op Panathinaikos een voorschot genomen op een plek in de knock-outfase van de Europa League. De ploeg van trainer Phillip Cocu kwam in Athene tot twee keer toe op achterstand, maar zegevierde uiteindelijk met 3-2. Daardoor heeft PSV grote kans om voor het eerst sinds 2011 weer eens te overwinteren in Europa.

De Eindhovenaren hadden eerder in de slotfase punten verspeeld bij Dinamo Moskou en thuis tegen Panathinaikos, maar sloegen dit keer zelf laat toe. Georginio Wijnaldum maakte in de 78e minuut uit een hoekschop het winnende doelpunt, juist in de fase dat de thuisclub jacht maakte op een nieuwe voorsprong.
Met zeven punten uit vier wedstrijden leidt PSV de dans om de tweede plaats achter het ongenaakbare Dinamo Moskou. De ploeg van Cocu kan over drie weken op bezoek bij Estoril een plek bij de laatste 32 al veiligstellen.
Onnodig moeilijkDe koploper van de eredivisie maakt het zichzelf onnodig moeilijk in het Apostolos Nikolaidis-stadion. De Eindhovense defensie, met Nicolas Isimat als vervanger van de geschorste Jeffrey Bruma, maakte een onzekere indruk. Panathinaikos streed voor zijn laatste kans en kwam twee keer gemakkelijk aan een voorsprong. Na 10 minuten verkeken doelman Jeroen Zoet en de verdedigers Isimat en Santiago Arias zich op een voorzet die bij de tweede paal werd ingeschoten door Abdul Ajagun (1-0).
Amper een minuut voor die treffer had Memp his Depay oog in oog met doelman Luke Steele een grote kans gemist om PSV op voorsprong te brengen. De blikvanger uit het elftal van Cocu maakte die misser halverwege de eerste helft goed. Een steekbal van Wijnaldum kwam via een Grieks been precies voor de voeten van Depay, die dit keer wel scherp was (1-1). Met Adam Maher op het middenveld als vervanger van Jorrit Hendrix speelde PSV zeker voor rust heel behoorlijk. Verdedigend ging er alleen veel mis.
Met kopbal naar volgende rondeAan het einde van de eerste helft kon Mladen Petric tussen Isimat en Karim Rekik in ongehinderd raakschieten, waardoor de Grieken opnieuw op voorsprong kwamen (2-1). Luuk de Jong bracht PSV na een uur weer langszij, waarna Panathinaikos nog eens aanzette. De 3-2 hing in de lucht, maar het doelpunt viel aan de andere kant via Wijnaldum, die met zijn kopbal de weg naar de volgende ronde opengooide.