Raad Laarbeek wil dat justitie lekken rapport tóch onderzoekt

6 november 2014 om 23:08
nl
De gemeenteraad van Laarbeek gaat tegen het besluit van justitie in beroep om het lekken van een geheim rapport naar het Eindhovens Dagblad. Dat maakte de raad donderdagavond bekend.
Geschreven door

De raad stapte naar de rechter nadat er een geheim rapport over burgemeester Hans Ubachs was uitgelekt naar de krant. In het rapport zegden de wethouders het vertrouwen in de burgemeester op, omdat hij verschillende keren zou hebben gelogen over futiele zaken.
'Dure recherchecapaciteit'Justitie liet kort daarna weten de aangifte niet te willen onderzoeken. Er zou een te kleine kans zijn dat er duidelijkheid komt over wat er is gebeurd. Daarnaast speelt de intensieve inzet van 'dure recherchecapaciteit' ook een rol.
De gemeenteraad, die Ubachs steunt, vindt dat justitie zich het er te makkelijk van af maakt en doet nu officieel beklag bij het gerechtshof in Den Bosch voor het niet vervolgen van de schending van de geheimhouding, zo werd tijdens de vergadering duidelijk.
Verontwaardiging en teleurstellingDe gemeenteraad volgt met het besluit de commissie Algemene Zaken, die vorige maand hetzelfde oordeelde. Toen waren raadsleden 'verontwaardigd en teleurgesteld' en zou het niet laten onderzoeken van het lekken het signaal afgeven dat de pakkans bij lekken 'kennelijk gering is'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.