Video

Workshop in Best: schrijf je eigen carnavalskraker en hou het vooral simpel

7 november 2014 om 00:56
nl
Wie een carnavalskraker wil schrijven, moet zich vooral houden aan één belangrijke regel: hou het simpel. Dat zei Marty van der Staak tegen de deelnemers die meededen aan een workshop rond het maken van een carnavalshit. In een muziekstudio in Best waagde een groep amateurmuzikanten zich donderdagavond aan een eigen carnavalskraker. En dat blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn.
Geschreven door

Want een carnavalskraker schrijf je niet volgens een vaste handleiding. "Maar er zijn wel een paar dingen waar je aan moet denken," zegt Marty van der Staak.
Tekst en muziek moeten eenvoudig zijn, zodat het voor iedereen gemakkelijk is om mee te zingen. Een 'knallend' begin helpt, net als sterke bassen. En ten slotte: "Gebruik in de muziek geen bruggetjes."
Oirschot zingt straks mee met K3Met de workshop hopen de organisatoren van het Nuenense Overdwars Krakersfestival het niveau van de carnavalskraker wat op te krikken. Meer muzikale variatie tijdens carnaval is ook voor de deelnemers een reden om mee te doen.
"We hebben 'kleuren' dit jaar als thema in Oirschot," zegt Aart van der Wouw. Samen met Arno van der Schoot werkt hij in Best aan een tekst op muziek van een K3-hitje. Over mogelijke claims met betrekking tot auteursrechten heeft het duo ook al nagedacht. "We vinden het helemaal niet erg om dat met K3 uit te moeten vechten. Daar komen we wel uit."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.