Video

PSV'er Jetro Willems keert terug in Oranje, ook Georginio Wijnaldum geselecteerd

7 november 2014 om 13:02
nl
Jetro Willems is terug in het Nederlands elftal. De PSV-verdediger is door bondscoach Guus Hiddink opgenomen in de selectie voor de wedstrijden tegen Mexico en Letland.
Geschreven door

Op het EK in 2012 was Willems basiskracht in Oranje. Een klein jaar geleden, tegen Japan, speelde Willems zijn laatste interland tot nu toe.
UitblinkerDit seizoen behoort Jetro Willems bij PSV regelmatig tot de uitblinkers en dat levert hem nu dus weer een plek in de Oranje-selectie op.
"Hij maakt een mooie ontwikkeling door", zei bondscoach Guus Hiddink vrijdag. "Ik ben het afgelopen halfjaar een paar keer met hem bezig geweest. In 't opbouwende gedeelte zitten niet zoveel problemen. Maar met name zijn we ook bezig geweest hoe je als back defensief problemen oplost. Daarin mag hij nog wel wat verbetering krijgen."
Depay, Narsingh en WijnaldumBehalve Willems zijn ook de PSV'ers Memphis Depay, Luciano Narsingh en Georginio Wijnaldum geselecteerd.  
Vooral de selectie van Wijnaldum is opvallend. Hij behoorde niet tot de voorlopige selectie, omdat hij volgens Hiddink te weinig ritme zou hebben.
Zoet gepasseerdKeeper Jeroen Zoet zit niet meer bij de selectie. Hij is gepasseerd door Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer. Ook Bredanaar Virgil van Dijk is afgevallen.
Woensdag speelt Nederland in de Arena vriendschappelijk tegen Mexico. Zondag is in hetzelfde stadion de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.