Hartbrekend: ernstig zieke Giel Gouweloos (93) bezoekt stiefzus (91) voor laatste keer

7 november 2014 om 14:53
nl
Nog één keer knuffelen met zijn stiefzus. Dat was de laatste wens van de ernstig zieke Giel Gouweloos (93) uit Helmond. Zijn gezondheid liet het een lange tijd niet toe, maar door inzet van Stichting Ambulance Wens ging zijn langgekoesterde wens alsnog in vervulling.
Geschreven door

Met de speciale ‘wensambulance’ werd Giel vervoerd vanaf zijn hospice in Helmond naar een verzorgingstehuis in het Zeeuwse dorp Sint-Annaland. Daar verblijft zijn stiefzus Jannetje (91), met wie het heel slecht gaat waardoor ze fysiek niet in staat is om familieleden te bezoeken.
'Prachtig om te zien'Stichting Ambulance Wens is een organisatie die zieke patiënten bijstaat. Er zijn volgens de initiatiefnemers nog te veel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Een afscheid met een dierbare, hoort daar volgens de stichting bij.
Speciaal voor dat afscheid heeft Giel een knuffelbeertje bij zich. Natuurlijk bedoeld voor Jannetje, zodat zij voor altijd een aandenken heeft. “Het was prachtig om te zien toen ze elkaar weer na lange tijd zagen”, vertelt een medewerkster van de stichting.
'Eindelijk afscheid nemen'Als Giel de kamer binnenkwam en Jannetje zag, volgde er een ‘lange, innige knuffel’. Verhalen over vroeger doken op, en ook recente gebeurtenissen als verjaardagen waren onderwerp van gesprek. De zoon van Giel keek gelukkig toe. “Eindelijk heeft hij afscheid kunnen nemen van Jannetje”, vertelde hij tijdens het afscheid.
Na een ‘gezellige’ lunch was het dan tijd om definitief afscheid te nemen. “Ze hebben een geweldige dag gehad, al is het triest dat ze elkaar voor de laatste keer zagen. Toch blijft het mooi dat dit soort dingen mogelijk blijven”, looft de medewerkster haar organisatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.