Celstraf geëist tegen Poolse verdachte van doodrijden 2-jarig kind uit Heesch, haar opa en oma

7 november 2014 om 13:37
nl
De officier van justitie heeft vijftien maanden cel geëist tegen een 33-jarige man uit Polen. De man reed in mei vorig jaar een meisje van twee jaar oud uit Heesch en haar opa en oma dood in het Limburgse Meijel. Ook moet de Pool voor vier jaar zijn rijbewijs inleveren, aldus de strafeis.
Geschreven door

Justitie verwijt de Pool roekeloos rijgedrag en neemt het hem kwalijk dat hij nooit zijn spijt heeft betuigd aan de familie van de slachtoffers. Uit politieonderzoek blijkt dat de verdachte meer dan 120 kilometer per uur reed tijdens het verkeersdrama.
'Driving problem'Getuigen bevestigen dat de man die ochtend met veel te hoge snelheid de bocht nam op de Heldensedijk, de controle over het stuur verloor en op de twee fietsen van de slachtoffers botste. Hun kleinkind zat in een kinderstoeltje. Ze stierven ter plekke. Een getuige sprak de man uit Polen aan op zijn rijgedrag. Hij repte in het Engels over een 'driving problem'.
D. spreekt snelheid tegenDe man beweert dat hij niet harder reed dan 80 kilometer per uur. Als gevolg van een mankement aan zijn auto zou hij aan het slingeren zijn gegaan. Technisch onderzoek heeft uitgewezen dat dat niet het geval kan zijn. Ook had hij niet gedronken of drugs gebruikt, aldus het onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.