'Leiders moskeeën moeten jongeren waarschuwen voor IS'

7 november 2014 om 17:37
nl
Het Samenwerkingsverband moskeeën in Brabant (SMB) wil dat religieuze leiders in de moskeeën jongeren waarschuwen om niet naar het Midden- Oosten af te reizen om de IS-strijd te ondersteunen. "Jongeren moeten leren wat hun religie betekent. Ze denken soms te zwart-wit en hebben te weinig levenservaring", zegt Adelkader Barkane namens het verband.
Geschreven door

"Ze worden misleid en religieuze leiders in Brabant moeten ze leren wat het ware geloof betekent. Als ze dat horen willen ze niet meer afreizen." Vrijdag werd tijdens het traditionele vrijdagmiddaggebed stilgestaan bij jongeren die afreizen naar Syrië om de IS bij te staan in hun strijd.
Meisje uit TilburgDeze week werd een zestienjarig meisje uit Tilburg tegengehouden op het vliegveld in Hongarije. "Het bestuur heeft lange tijd de indruk gehad dat het fenomeen ‘Syriëganger’ aan Brabant voorbij zou gaan. Zoals het er nu naar uitziet, blijkt dit helaas niet het geval te zijn. Als de ouders niet tijdig aan de bel hadden getrokken en politie niet had ingegrepen dan zou dit het tweede meisje uit Brabant zijn dat nu in Syrië zou zitten", aldus het Samenwerkingsverband.
Vorige week werden twee 19-jarige vrouwen uit Eindhoven tegengehouden op het vliegveld in Rotterdam. Er komen steeds meer berichten dat jongeren geronseld worden om af te reizen naar Syrië.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.