Diessense hovenier Bart Abrahams maakt ouders overleden baby blij: 'Ik vond het zo sneu...'

7 november 2014 om 17:44
nl
Een kapotte ballon met een kaartje eraan. Veel mensen zouden eraan voorbij lopen, maar hovenier Bart Abrahams van hoveniersbedrijf Hans van Velthoven in Diessen niet. Het bleek niet zomaar een kaartje te zijn dat aan de ballon hing. Het was een kaartje waarop de ouders van een overleden baby'tje vroegen contact op te nemen om zo de herinnering aan hun zoontje Wietse te laten voortleven.
Geschreven door

"In eerste instantie dacht ik dat het iets van zwerfvuil was", vertelt Abrahams aan Omroep Brabant. "Pas toen ik beter keek zag ik dat het een kaartje was. Op het kaartje waren de contactgegevens weggevallen. Waarschijnlijk komt dat door het weer. Dat vond ik sneu. Daarom heb ik een foto van het kaartje maar op Facebook gezet. In de hoop dat dit zou helpen. Ik ben namelijk zelf niet zo goed met de computer."
En het werkte. Sommige mensen wisten de woonplaats van de ouders van het baby'tje, anderen zelfs het emailadres van de vader. Via via meldden steeds meer mensen zich en ontving hij het telefoonnummer van de ouders van Wietse.
'Moederhart smelt'Toch was hij voorzichtig met contact opnemen. "Voor hetzelfde geld wilden ze met rust gelaten worden." Maar inmiddels heeft hij van meerdere kanten gehoord dat de ouders van Wietse juist graag met hem willen spreken.
Wietse overleed in augustus 2012. HIj had hersenletsel en werd slechts negen dagen oud. Elk jaar laten zijn ouders met de herdenking van zijn overlijden ballonnen op in de hoop op een reactie. Toen ze via via het Facebookbericht van Abrahams ontvingen, raakte dit hen zeer.
Wietses moeder Riet Nuyts liet meteen op Facebook weten dat 'haar moederhart smelt, te weten dat Wietse zoveel mensen bereikt heeft'. "Hier hadden we niet van durven dromen! Zoveel mensen die ons proberen te vinden! We kunnen het moeilijk bevatten."
"Onlangs had ik een heel moeilijke periode en heb ik Wietse gevraagd mij alsjeblieft nog eens een teken te geven", vertelt Nuyts aan Omroep Brabant. "Ik wilde zo graag weten dat alles goed met hem is... Dit had ik echter niet verwacht! Bart en iedereen die hem geholpen heeft, hebben een speciaal plaatsje in ons hart."
Vriendschapsverzoeken"Ik ga de ouders van Wietse bellen", vertelt Abrahams. Hij wordt een beetje verlegen van alle aandacht die zijn actie nu krijgt in de pers en via social media. "Ik heb ineens meer dan zeventig vriendschapsverzoeken op Facebook binnengekregen", lacht de hovenier. "En allemaal van mensen die ik niet ken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.