Ministers Opstelten en Plasterk bij aankomst stoffelijke resten slachtoffers MH17 in Eindhoven

7 november 2014 om 18:05
nl
Ministers Ivo Opstelten en Ronald Plasterk zijn zaterdag in Eindhoven aanwezig bij de aankomst van stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp met de MH17. Dat heeft vicepremier Lodewijk Asscher vrijdag bekendgemaakt na afloop van het wekelijkse kabinetsberaad.
Geschreven door

Vanuit Charkov in de Oekraïne vertrekt zaterdag een Nederlands militair transportvliegtuig met aan boord in totaal vijf lijkkisten met stoffelijke resten. De Hercules landt naar verwachting rond vier uur zaterdagmiddag op vliegbasis Eindhoven.
Daarbij wordt hetzelfde ceremonieel aangehouden als bij eerdere ontvangsten van slachtoffers. Vanuit Eindhoven worden de resten onder politiebegeleiding naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum gebracht. Daar vindt de identificatie plaats.
Stoffelijke resten afgelopen week gevondenIn de afgelopen week zijn er drie keer stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen van slachtoffers geborgen op de rampplek. Bij de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines op 17 juli kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie vijftig Brabanders.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.