Ruim 1600 nabestaanden aanwezig bij Nationale Herdenking van slachtoffers MH17

7 november 2014 om 18:35
nl
Ruim 1600 nabestaanden zijn maandag aanwezig bij de Nationale Herdenking van de slachtoffers van MH17. Ook zijn ongeveer 150 familierechercheurs en een groot aantal begeleiders van Slachtofferhulp bij de herdenking.
Geschreven door

Bij de vliegramp op 17 juli kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie vijftig Brabanders.
Namen slachtoffers voorgelezenDe ideeën en wensen van nabestaanden staan centraal tijdens de herdenking in de RAI in Amsterdam. Drie nabestaanden zullen het woord nemen en één nabestaande draagt een gedicht voor. Ook worden alle namen van de slachtoffers voorgelezen.
Voor de ceremoniezaal staan twee lange en hoge wanden waarop namen van alle slachtoffers staan. Nabestaanden en genodigden kunnen een bloem achterlaten. Het idee is dat zo een erehaag ontstaat. Aan het eind van de ceremonie wordt een collage geprojecteerd met foto’s van slachtoffers die zijn ingestuurd door hun nabestaanden.
Vlag halfstokMinister-president Mark Rutte spreekt namens de regering op de herdenking. Ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn aanwezig. Op alle hoofdgebouwen van de overheid hangt maandag de vlag halfstok.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.