Ondanks insprekers blijft politiek verdeeld over Ruit

7 november 2014 om 19:23
nl
Ondanks de insprekers die vrijdag aanwezig waren bij de commissievergadering van de provincie over de Ruit rondom Eindhoven, blijven de standpunten hetzelfde.
Geschreven door

Een meerderheid van de provincie, bestaande uit CDA, VVD, PVV en SP, blijft voorstander voor de aanleg van de Ruit. Zij vinden het essentieel dat hij er komt om te voorkomen dat er grote verkeersopstoppingen rondom Eindhoven komen. De Ruit is volgens hen nodig om de regio bereikbaar genoeg te houden.  
TegenstandersDe tegenstanders GroenLinks, PvdA en D66 vinden het bedrag van 885 miljoen euro te veel voor drastische veranderingen. Zij zouden liever zien dat er gekeken wordt naar alternatieven.
Eén van de sprekers was wethouder Jan Gooijaarts van de gemeente Veghel. Zij snappen dat de bereikbaarheid van de regio heel belangrijk is en steunen dit voorstel. Dit terwijl de gemeente er zelf een stapje op terug doet.
TeleurstellingZe zijn teleurgesteld dat de N279 tussen Veghel en Gemert niet verbreed wordt. Dit was namelijk wel eerst het plan. Ze zien dit voorstel dan ook als een tussenstap. Er zijn dan ook al gesprekken tussen de provincie en de gemeente over hoe de verbreding er alsnog kan komen als de Ruit er komt.  
De komende tijd vindt er overleg plaats met de minister en wordt de voorkeur officieel vastgesteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.