Verbeten Helmond Sport wint eindelijk en vermaakt publiek: 'Dit móest een keer gebeuren'

7 november 2014 om 23:04 • Aangepast 21 november 2020 om 21:43
nl
Vrijdag 22 augustus. Dat was de laatste dag dat Helmond Sport won in de Jupiler League dit seizoen. De laatste plaats kwam angstvallig dichtbij voor de ploeg van Jan van Dijk. De druk op de coach nam toe, maar Helmond Sport rechtte vrijdag de rug. En hoe. Telstar werd met liefst 5-2 geklopt.
Profielfoto van
Geschreven door

Helmond Sport kon de wedstrijd tegen Telstar niet slechter beginnen. De eerste kans voor de ploeg uit Noord-Holland vloog in de zevende minuut meteen binnen. Jonathan Kindermans kreeg alle tijd om de bal aan de rand van het strafschopgebied aan te nemen en de hoek uit te zoeken: 0-1. Twee minuten later had het ook 0-2 kunnen staan, maar het afstandsschot van Frank Korpershoek draaide net voorbij het Helmond Sport-doel.

Wachten op privacy instellingen...


Bloed, zweet en tranenDe Helmondse fans riepen om bloed, zweet en tranen, en dat kregen ze ook. De ploeg toonde verbetenheid in de duels, won steeds meer individuele duels en beloonde zich met de 1-1 van Kevin Visser. Hij legde al zijn gram in zijn dropkick.
Toen Jack Tuyp er zes minuten later 2-1 van maakte en Visser voor de 3-1 zorgde - hij reageerde alert toen Stanley Elbers gestuit werd door Telstar-keeper Wesley Zonneveld - leek Helmond Sport in rap tempo af te stevenen op de eerste zege sinds 22 augustus. Elbers en Tuyp kregen zelfs nog goede kansen op de 4-1, maar Ralf Seuntjens bracht de spanning vlak voor rust helemaal terug: 3-2.

Wachten op privacy instellingen...

Vanuit kracht gespeeldMet het inbrengen van Johan Kulhan en Oliver Rifai hoopte Telstar-coach Michel Vonk Helmond Sport in de tweede helft onder druk te zetten. De eerste kans in de tweede helft was ook voor de ploeg uit Velsen. Seuntjens plukte de bal tussen Charles Kazlauskas en keeper Wouter van der Steen op, maar hij schoot in het zijnet.
Helmond Sport was wel effectief. Een paar minuten na de gemiste kans van Seuntjens viel de 4-2. Na een rustige opbouw via Kazlauskas en Jeffrey van Nuland werd de gedreven Lars Hutten vrijgespeeld. Hij passte de bal ineens door op Visser, die zijn derde treffer van de avond maakte: 4-2.

Wachten op privacy instellingen...

Daarna voetbalde de ploeg van coach Jan van Dijk bevrijd. Dat leidde ook nog tot de 5-2: een eigen doelpunt van Telstar-verdediger Toine van Huizen. "Eigenlijk vloog alles er vandaag in", constateerde aanvaller Lars Hutten na afloop tevreden. Hij hoopt dat de club hiermee een punt zet achter de slechte competitiestart. "We hebben veel last gehad van blessures, we hebben in verschillende formaties gespeeld met spelers op andere posities, maar vandaag heeft iedereen vanuit zijn kracht gespeeld. Dan zie je dat we veel kwaliteit hebben."
'Wéét wat er in deze ploeg zit'Coach Jan van Dijk had gemerkt dat er veel frustratie in zijn ploeg zat vanwege het tegenvallende spel en de resultaten van de afgelopen maanden. "Zoiets moest een keer gebeuren. En als het dan gebeurt, ziet de wereld er ineens heel anders uit." En dan kan de trainer ook stralen. "Ik heb de spelers de afgelopen weken aan alle kanten beschermd. Zij werden door iedereen aangevallen. Dat was terecht gezien de prestaties, maar ik ben er als coach om rust te creëren. Ik wéét wat er in deze ploeg zit."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.