Stuntje: ZVV Eindhoven gelijk tegen FC Eindhoven in Eindhovense zaalvoetbalderby

7 november 2014 om 23:59
ZVV Eindhoven heeft verrassend een puntje overgehouden aan de stadsderby tegen FC Eindhoven. In het Indoor Sportcentrum werd het vrijdagavond 2-2.

Het is voor het eerst sinds jaren dat er twee Eindhovense zaalvoetbalploegen in de eredivisie spelen en dus ook voor het eerst in jaren dat er weer een derby op het programma stond.
Topploeg versus promovendusEindhoven tegen ZVV Eindhoven is een echte stadsderby, maar veel overeenkomsten hebben de ploegen niet.
FC Eindhoven (voorheen CFE en Ciba/VDL) is al jaren één van de topploegen van Nederland. ZVV Eindhoven (een fusie van FC Meerhoven en FCG) speelt dit seizoen voor het eerst in de eredivisie.
ZVV op voorsprongToch was daar op het veld weinig van te zien. ZVV speelde gedurfd en met veel bravoure. De bezoekers kwamen ook op voorsprong. Ibrahim Danisik schoot in de tiende minuut mooi binnen.
Onterecht was dat niet, want ZVV speelde slim en gegroepeerd. En zo af en toe vermaakte de ploeg uit Meerhoven het publiek met heerlijke trucjes. FC Eindhoven, voor het eerst in hetzelfde tenue als de veldafdeling, beet zich stuk op de goed georganiseerde verdediging van ZVV.
Uitblinkende keeperFC Eindhoven, voor het eerst in hetzelfde tenue als de veldafdeling, beet zich stuk op de goed georganiseerde verdediging van ZVV. Vooral keeper Mike van den Nieuwenhuijzen blonk uit. Hij moest voor rust alleen capituleren op een penalty van Iliass El Attabi.
Vlak na rust maakte Ieljas Achenteh de 1-2 namens ZVV en toen begon het offensief van de thuisploeg pas echt. Kansen waren er genoeg, maar door wederom prima keeperswerk en een stugge verdediging hield ZVV stand.
Allerlaatste minuutFC Eindhoven speelde in de laatste minuten zelfs zonder doelman in de hoop iets te forceren. En dat had effect: in de allerlaatste minuut scoorde Oualid Saadouni de 2-2. Vanwege de late gelijkmaker was er vreugde bij FC Eindhoven, maar na afloop overheerste de frustratie. "Wij moeten iedere wedstrijd winnen, zeker tegen dit soort ploegen", zei aanvoerder Karim Bali.
'Vieren als drie puntenBij 'underdog' ZVV was het gevoel een stuk beter. "Het is altijd balen als je in de laatste minuut de 2-2 tegen krijgt", zei keeper Mike van den Nieuwenhuijzen. "Maar als team zijn we heel blij met het punt dat we gepakt hebben. We vieren het als drie punten."