Rouwauto's met stoffelijke resten rampvlucht MH17 aangekomen in Hilversum

8 november 2014 om 16:47 • Aangepast 21 november 2020 om 21:42
nl
Vliegbasis Eindhoven was zaterdagmiddag opnieuw het decor van een MH17-ceremonie. Kisten met stoffelijke resten van slachtoffers van de rampvlucht landden rond kwart voor vier in Eindhoven. Met hetzelfde indrukwekkende ceremonieel als bij vorige aankomsten van kisten werden de slachtoffers ontvangen.
Profielfoto van
Geschreven door

De rouwstoet kwam kwart over zes aan bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Daar worden de resten onderzocht en mogelijk geïdentificeerd door forensisch experts. Er waren 150 nabestaanden aanwezig op Vliegbasis Eindhoven.
Na aankomst van het Hercules-vliegtuig werd de Last Post gespeeld, gevolgd door een minuut stilte. Vervolgens werden de vijf kisten één voor één uit het toestel gedragen. Om halfvijf vertrok de rouwstoet onder politiebegeleiding naar Hilversum.

Wachten op privacy instellingen...

De afgelopen week zijn opnieuw stoffelijke resten gevonden in het veld in Oekraïne waar de MH17 neerstortte. Die resten kwamen vandaag naar Nederland. Bij de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines op 17 juli kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie vijftig Brabanders.

Wachten op privacy instellingen...

Bert KoendersMinister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken was zaterdag bij het vertrek van het vliegtuig in Charkov. Hij sprak dit weekend in Charkov en Kiev over de afwikkeling van de vliegramp. Koenders sprak na afloop van de korte ceremonie over een indrukwekkend geheel.
De ministers Ivo Opstelten en Ronald Plasterk waren namens het kabinet op de vliegbasis aanwezig. Ook commissaris van de Koning Wim van de Donk was bij de ceremonie in Eindhoven.
PolitiebegeleidingDe kisten gaan onder politiebegeleiding over de snelwegen A2 en A27 naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Daar vindt identificatie plaats. Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum en enkele wethouders van de gemeente zijn bij de aankomst van de stoet aanwezig.

Wachten op privacy instellingen...

Niet stilstaan langs de wegTijdens het passeren van de stoet wordt het verkeer op de A2 en A27 een korte tijd tegengehouden. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om niet te stoppen op de rij- en vluchtstroken en niet langs de snelweg stil te gaan staan. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden, aldus Rijkswaterstaat.
Het is de zesde keer dat lichamen van slachtoffers naar Nederland worden teruggebracht. De laatste maal was op 4 augustus. Toen ging het om één kist.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.