Sport zaterdag: fulltime contract NAC-coach Hellemons, Heemskerk maakt indruk in Tilburg

8 november 2014 om 09:53
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor Eric Hellemons, Femke Heemskerk, de ijshockeyers van Trappers en de voetbalsters van PSV/FC Eindhoven.
Geschreven door

Fulltime contract Hellemons Het parttime contract van NAC-trainer Eric Hellemons is vrijdag door de club omgezet in een fulltime-dienstverband. De oefenmeester is nu tot en met juni 2016 aan de Bredase club verbonden.
In welke hoedanigheid Hellemons de komende anderhalf jaar voor de groep staat, wordt waarschijnlijk snel duidelijk. Hellemons vervangt sinds 13 oktober de ontslagen Nebojsa Gudelj. Robert Maaskant is in beeld om binnenkort de nieuwe hoofdcoach te worden. In dat geval kan Hellemons aan de slag als assistent-trainer.
Zege voetbalsters PSV/FC EindhovenDe voetbalsters van PSV/FC Eindhoven hebben de competitiewedstrijd tegen het Belgische Oud-Heverlee Leuwen vrijdag met 3-0 gewonnen. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.  Myrthe Moorrees scoorde twee keer via afstandsschoten. Ibtissam Bouharat besliste het duel via een vrije trap. De Belgische keeper liet die bal door de handen glippen.
Heemskerk maakt indruk in TilburgFemke Heemskerk heeft vrijdag, tijdens de eerste dag van de Nederlandse kortebaankampioenschappen in Tilburg, indruk gemaakt op de 200 meter vrije slag. De zwemster van NTC Eindhoven tikte aan na een minuut en 51,75 seconden. Daarmee bleef ze maar 0,03 seconde boven haar nationaal record, dat ze onlangs in Aken zwom.
Brzokowski wint 800 vrijMaarten Brzokowski heeft tijdens het NK kortebaan in Tilburg de 800 meter vrij op zijn naam geschreven. De zwemmer uit Best zette vrijdag een tijd neer van zeven minuten en 50,57 seconden. Lucas Greven van NTC Eindhoven schreef de 200 meter schoolslag op zijn naam in een tijd van twee minuten en 9,62 seconden en Eindhovenaar Tom Lommers won de 50 meter vlinderslag. Hij tikte aan na 24,19 seconden.  
Trappers overtuigen tegen HerentalsDe ijshockeyers van Destil Trappers hebben de eerste halve finalewedstrijd in de bekercompetitie gisteren gewonnen. De Tilburgers versloegen het Belgische Herentals thuis met 4-0. Kilian van Gorp, Bjorn Willemse, Kris Hogg en Jeffrey Melissant scoorden. Zondag nemen de ploegen het weer tegen elkaar op, dan in België. Wint Trappers dan weer, dan staat de ploeg in de finale. Wint Herentals, dan volgt dinsdag een beslissingswedstrijd in Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.