Henk Krol: 'Alle partijen willen mij onderuit halen'

8 november 2014 om 10:05
nl
Tweede Kamerlid Henk Krol van 50PLUS houdt vol dat hij zich nooit schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte en oplichting. In een interview met NU.nl herhaalt hij zaterdag dat alle partijen in de Kamer er belang bij hebben om hem onderuit te halen.
Geschreven door

In het interview zegt de 50PLUS'er geen spijt te hebben van zijn terugkeer in de Tweede Kamer: "Nee. Maar in mijn speech op het partijcongres zeg ik: u zult me vast geloven als ik zeg dat ik me af en toe afvraag waar ik in hemelsnaam aan begonnen ben.''
De Stichting Vrienden van de Gaykrant (SVGK) deed vorige week nog aangifte tegen Krol. Hij zou subsidiegeld voor andere dingen hebben gebruikt. Krol ontkent de aantijgingen in alle toonaarden. Ook denkt hij voorlopig niet aan opstappen uit de politiek. "Als het moment komt dat de partij het verstandig vindt dat ik opstap, dan stap ik op.''
'Stoute dingen'Mochten er aantoonbare bewijzen op tafel komen dat Krol rond subsidies 'hele, hele, hele stoute dingen' heeft gedaan, dan vliegt hij er uit bij 50PLUS. Partijvoorzitter John Struijlaard zei dat zaterdag bij een algemene ledenvergadering in Hilversum.
Struijlaard verdedigde Krol en legde ook uit waarom het partijbestuur zich niet bemoeit met de 'achterklap, insinuaties, verdachtmakingen en roddels' over fractievoorzitter Henk Krol.
'Beschadigen'Volgens Struijlaard hebben anderen ('derden') alleen maar de bedoeling om 50PLUS 'te beschadigen en af te leiden van de zaken en idealen waar wij als 50PLUS voor staan'. Struijlaard zei dat zijn leden soms boos over het gekrakeel rond Krol, maar zijn er sinds september 295 nieuwe leden bij gekomen, tegen 63 opzeggers.
Hij zei dat hij twee weken geleden wél had gereageerd op de verdachtmakingen aan het adres van Krol, omdat het toen ging over de relatie tussen 50PLUS en de Stichting Vrienden van de Gaykrant, waar Krol als hoofdredacteur van de Gaykrant bij betrokken was.
Struijlaard: "Ik vroeg om aantoonbare bewijzen, maar heb geen letter of bewijs ontvangen. Pertinent een leugen. Waar rook is, is soms vuur. Maar het kan in dit land niet zo zijn, dat personen veroordeeld worden en op willekeurige manieren beschadigd worden zolang geen bewijzen worden geleverd."
'Veel goed werk verricht'Krol wilde in zijn speech op de ledenvergadering weinig zeggen over de subsidiezaak omdat die nu onder de rechter is. Hij herhaalde dat hij er door het ministerie van Onderwijs nooit over is gehoord. Hij zei wel dat er met de subsidies 'véél, heel veel goed werk' is verricht voor de emancipatie van homojongeren.
Krol uitte verder kritiek op het kabinetsbeleid en voorspelde een snel einde van de samenwerking tussen VVD en PvdA: "Tegen het kabinet zou ik willen zeggen, let op: de mensen in het land pikken het niet langer. Uw dagen zijn geteld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.