Ontroerende levensverhalen van slachtoffers vliegramp MH17 in speciale bijlage Algemeen Dagblad

8 november 2014 om 12:52
nl
Een indrukwekkend eerbetoon aan de 194 Nederlandse slachtoffers van MH17, zaterdag in een speciale bijlage van het Algemeen Dagblad. Een bijlage vol persoonlijke verhalen over de slachtoffers, onder wie vijftig Brabanders. Verhalen die nog niet eerder zijn verteld, met soms confronterende details.
Geschreven door

Neem het verhaal van Jennifer van der Leij uit Helmond. Samen met haar zoon Rowen (12) was ze onderweg naar Bali voor een mooie vakantie. Het was zijn eerste keer dat hij zo ver zou reizen. Jennifer (31) had net een nieuwe baan in een lunchroom. Ze hield van sporten. En ze was gefascineerd door vliegtuigen.
Altijd wist ze in wat voor type ze vloog. Op Schiphol keek ze geregeld naar vliegtuigen. Of ze bezocht vliegbasis Volkel. Niet wetende dat haar leven zou eindigen tijdens een reis met haar grote fascinatie.
Brief na zijn doodHet verhaal van Stefan van Nielen (30) uit Valkenswaard is net zo ontroerend. Samen met broer Martijn (27) was hij onderweg naar Kuala Lumpur. Stefan zat in de fatale MH17-vlucht. Zijn broertje vloog via Parijs naar Maleisië.
Stefan had een voorliefde voor Azië. Hij had de droom om daar in de reiswereld of hotelbranche te werken. Dus solliciteerde Stefan om zijn droombaan te vinden. Enkele dagen na 17 juli, de dag dat vlucht MH17 neerstortte, kwam een brief binnen bij zijn ouderlijk huis in Valkenswaard. Stefan was aangenomen bij een reclamebedrijf.
Het zijn slechts twee voorbeelden van prachtige, maar ook confronterende en ontroerende persoonlijke verhalen van slachtoffers van de rampvlucht. Alle vijftig Brabantse slachtoffers komen aan bod, net als alle andere Nederlandse slachtoffers. Integere verhalen als eerbetoon aan alle omgekomen passagiers.
Nationale HerdenkingMaandag worden alle slachtoffers herdacht tijdens een Nationale Herdenking in de RAI in Amsterdam. Ruim 1600 nabestaanden zullen daarbij aanwezig zijn.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.