Philips introduceert op GLOW in Eindhoven verlichting die met webcam reageert op omgeving - Omroep Brabant

Philips introduceert op GLOW in Eindhoven verlichting die met webcam reageert op omgeving

8 november 2014 om 20:09
nl
Philips introduceert tijdens GLOW in Eindhoven een nieuwe lichttechniek. De interactieve techniek heet 'Aura' en reageert op invloeden uit de omgeving, zoals beweging en geluid. Dat maakte de elektronicafabrikant zaterdag bekend.
Geschreven door

Aura werkt met een webcam, die is verbonden met een bolvormige lichtinstallatie met led-verlichting. De bedoeling is dat de webcam bewegingen en geluiden registreert, waarna de lampen zich automatisch aan de omgeving aanpassen. Zo kunnen ze een andere kleur laten zien.
Volgens Philips lijkt Aura vloeibaar te worden als de webcam zich aanpast aan de omgeving. Ook reageert het licht op de aanwezigheid van mensen, waardoor het emoties zou kunnen versterken. Op die manier zouden mensen zich gemakkelijker voelen bij licht.
Glow NextPhilips toont Aura van 8 tot en met 15 november bij het lichtevenement GLOW in Eindhoven. De fabrikant laat de lichtinstallatie zien op het Ketelhuisplein op Strijp-S, waar GLOW Next is. Dat is een aparte editie van GLOW waar experimentele verlichting wordt getoond.
*** Lees ook: zes hoogtepunten van GLOW Eindhoven die je zeker moet zien

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.