Willem II speelt ADO Den Haag horendol, maar verliest met 3-2: 'We hadden recht op meer'

8 november 2014 om 21:32
nl
Willem II heeft zaterdagavond in de eredivisie met 3-2 verloren van ADO Den Haag. Toch was trainer Jurgen Streppel na afloop niet ontevreden: "We hebben ADO qua positiespel horendol gespeeld, maar door persoonlijke fouten verliezen we dit duel."
Geschreven door

ADO begon flitsend aan de wedstrijd. Mathias Gehrt zorgde na amper één minuut spelen voor de 1-0. Topscorer Michiel Kramer tekende tien minuten voor rust na een fraai hoogstandje voor de tweede Haagse treffer.
De Tricolores kwamen na rust dankzij treffers van Stijn Wuytens, via de arm van ADO-doelman Martin Hansen, en Samuel Armenteros terug tot 2-2. Roland Alberg zorgde er echter via een strafschop voor dat Willem II zonder punten huiswaarts keerde.
'Niet gekregen waar we recht op hadden'Streppel: "Ik vind dat we niet hebben gekregen waar we recht op hadden. Bij de tegentreffers deden we veel fout, maar ADO heeft eigenlijk amper iets gecreëerd. Wij waren de bovenliggende partij. Zelfs toen we halverwege met 2-0 achter stonden had ik er nog alle vertrouwen in. In de rust heb ik geroepen dat we nog makkelijk konden winnen. Nou, dat had ook gewoon gekund."
Aanvaller Bruno Andrade vond ook dat zijn ploeg zich onvoldoende had beloond voor het vertoonde spel. "We hebben te veel persoonlijke fouten gemaakt." Over zijn eigen optreden was de Braziliaan wel tevreden. Terecht, want Andrade was de gevaarlijkste aanvaller aan de kant van de Tilburgers.
Streppel: 'Terell Ondaan speelde al weken niet goed'Daarmee greep de voetballer zijn kans. Trainer Streppel liet Andrade de laatste maanden op de bank beginnen, maar zette hem nu in de basis. Terell Ondaan verloor daarmee zijn plek. De oefenmeester: "Ik vind dat Terell al drie wedstrijden niet brengt, wat we van hem mogen verwachten. Daarom vond ik dat Bruno, die het wel goed deed, een kans verdiende en die heeft hij met beide handen gegrepen."
"Iemand mag van mij best een keer wat minder spelen", vervolgde Streppel. "Maar als het drie keer niet lukt, verdienen andere spelers een kans." Omdat Andrade de oefenmeester beviel, is de kans vrij groot dat hij ook de volgende wedstrijd (thuis tegen Excelsior, red.) in de basis start.
Ondaan negeert de pers"Dat is pas over twee weken", eindigde Streppel. "Maar ik denk ook dat de kans groot is dat Bruno dan weer in de basis begint." Ondaan zelf was zaterdagavond niet beschikbaar voor de pers. Hij wilde niets zeggen. Volgens zijn trainer zat daar niet veel achter. "Hij is gewoon teleurgesteld in het resultaat."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.