Vakbond vindt aantijgingen andere belangenbehartiger FNV Beveiliging over Eindhoven Airport onzin

8 november 2014 om 22:07
nl
Vakbond De Unie Security is bepaald niet te spreken over het optreden van FNV Beveiliging. Die waarschuwde dat beveiligers geregeld fouten maken doordat ze overbelast en gedemotiveerd zouden zijn. Volgens De Unie Security is hier niets van waar.
Geschreven door

FNV Beveiliging liet vrijdag weten dat beveiligers fouten maken doordat hun werkomgeving niet optimaal is. Volgens de vakbond zitten zij soms zes uur aaneengesloten achter een scanner, terwijl de terreurdreiging reëel zou zijn.
De stress zou bij Eindhoven Airport 'onmenselijk' zijn, zei FNV. Beveiligers laten weten soms bijna in slaap te vallen achter scanapparatuur. Als ze daar iets van zeggen, wordt hen naar verluidt het leven zuur gemaakt.
'FNV speelt kwestie via media uit'Toch is hier niets van waar, claimt De Unie Security. "Wij hebben geen enkel bericht gehad van onze leden dat hier iets van waar is. Onze leden laten juist weten dat het tegendeel waar is", zo vertelt woordvoerder Maarten Hoelscher enigszins gepikeerd.
Behalve De Unie lieten G4S, één van de beveiligingsbedrijven die voor Eindhoven Airport werkt, en de luchthaven zelf weten zich niet te herkennen in de aantijgingen. Hoelscher: "Het gaat hier waarschijnlijk om een individuele kwestie die via de media wordt uitgespeeld."
Volgens De Unie Security is de toon waarop de kwestie aan het licht wordt gebracht, fout. "De FNV moet niet alleen komen met verhalen, maar ook met namen komen. Waar komt dit verhaal vandaan, wie zegt dit en waarom is dit zo? Dit doet de vakbond niet. FNV moet man en paard gaan noemen. Pas dan kunnen we er iets aan doen", aldus Hoelscher.
'Niet hetzelfde als Schiphol'Eerder doken er berichten op dat een soortgelijk probleem als bij Eindhoven Airport ook zou spelen bij Schiphol. Daar zouden beveiligers eveneens lange tijd aan het werk zijn zonder pauze.
Hoelscher bevestigt dit, maar zegt dat het ging om een tijdelijke situatie. "Dat had toen betrekking op internationale vluchten uit Amerika, waar de terroristische dreiging groot was. Dit geldt niet voor Eindhoven Airport."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.