Twee helden redden onderkoelde vrouw van verdrinkingsdood Eindhoven: 'Diep respect, wat een kanjers'

8 november 2014 om 22:09
nl
Met een rollator in zijn rechterhand kijkt een jongeman verbouwereerd toe. Een paar minuten geleden redde hij een vrouw van een mogelijke verdrinkingsdood in Eindhoven. Achter hem staat een vriendin - gewikkeld in folie - die hielp het slachtoffer uit het ijskoude water te halen.
Geschreven door

De man en vrouw speelden een belangrijke rol in een zorgwekkende situatie zaterdag, één die goed op een foto is vastgelegd.
Voordat de foto werd genomen, viel een oudere vrouw door een nog onbekende oorzaak met haar rollator in het water bij de Tongelreep in Eindhoven. Het lukte haar niet om er op eigen kracht uit te komen. De man en vrouw liepen voorbij en zagen de vrouw in nood in het water liggen. [Tweet:body:https://twitter.com/p2000_brabant/status/531086416244379648]
'Zwaar onderkoeld'Het tweetal aarzelde volgens omstanders geen moment en sprong rond drie uur in het water om het slachtoffer te redden. Het lukte de helden de vrouw naar de kant te krijgen. Vervolgens waarschuwden ze de hulpdiensten, waarna de ambulancemedewerkers en de brandweerlieden snel kwamen.
Volgens de brandweer was de vrouw zwaar onderkoeld en kwamen de omstanders als geroepen. De hulpverleners wikkelden haar in een deken. Daarna is ze met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. [YouTube:body:http://youtu.be/mskY9fqhcvQ]
BejaardentehuisDe oudere vrouw woont zelfstandig in bejaardentehuis Wissehaege, dat vlakbij de Tongelreep ligt. Ze maakt het inmiddels goed, volgens de hulpdiensten dankzij het snelle handelen van de man en de vrouw.
Op de Facebook-pagina van Omroep Brabant stromen de lovende reacties over de heldhaftige actie binnen. "Respect, wat een kanjers", looft Marijke Nijs uit Eindhoven het tweetal. Mieke Vos vult aan: "Diep respect. Chapeau!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.