Gemeente Roosendaal wil inwoners Essen uit België bij stroomuitval opvangen in dorpshuis Nisipa

9 november 2014 om 01:44
nl
De gemeente Roosendaal is bereid om inwoners van het Belgische Essen op te vangen als besloten wordt om bepaalde delen in het grensgebied af te sluiten van stroom. Dat meldt de Belgische gemeente op haar site. In dorpshuis Nisipa in Nispen zouden de Belgen terecht kunnen.
Geschreven door

Essen maakt zich al langere tijd zorgen over stroomuitval. Door alle perikelen met kernenergie dreigt in België een stroomtekort in de wintermaanden. Daarvoor zijn er plannen bedacht om in noodgevallen tijdelijk bepaalde delen in onder meer het grensgebied af te sluiten van stroom.
'Heeft alle comfort'Essen, dat aan de overkant van Roosendaal in België ligt, heeft in samenwerking met de politie, brandweer en ambulance al maatregelen genomen. Zo krijgen onder meer rust- en verzorgingstehuizen bij stroomuitval extra medische ondersteuning.
De gemeente Roosendaal is bovendien bereid om het dorpshuis van Nispen, dat volgens Essen 'over alle comfort beschikt', beschikbaar te stellen als een 'onthaalcentrum' voor de inwoners van Essen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.