Sport zondag: geen medaille Sanne van Paassen en Stan Godrie op EK veldrijden, Shoeters wint topper

9 november 2014 om 09:43
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor de basketballers van SPM Shoeters, de handballers van Tachos, Milou van der Heijden, Sanne van Paassen en Stan Godrie.
Geschreven door

Van Dijk beslissend bij CelticCeltic heeft de eerste plaats in de Schotse voetbalcompetitie overgenomen. Virgil van Dijk uit Breda, niet opgeroepen voor Oranje, loodste zijn club zondag naar de top door in de laatste minuut de winnende treffer te maken in en tegen Aberdeen: 1-2.
Geen Brabants succes op EK veldrijdenSanne van Paassen uit Vlierden is zaterdag zevende geworden tijdens het EK veldrijden in het Duitse Lorsch. Daarmee was ze de beste Nederlandse deelneemster. De Europese titel was voor de Belgische Sanne Cant. Stan Godrie uit Zundert eindigde bij de beloften als vierde. Het goud bij de beloften ging naar de Belgische favoriet Wout van Aert. Zijn landgenoot Laurens Sweeck werd tweede en de Tsjech Jakub Skala veroverde brons.  
Nederlands record baanwielrenstersShanne Braspennincx uit Breda heeft samen met Elis Ligtlee een Nederlands record gereden tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd op de baan van dit seizoen in het Mexicaanse Guadalajara. Ze finishten zaterdag in een tijd van 32,958 en eindigden daarmee in de kwalificaties als derde. Ze moesten alleen Duitsland en Australië voor zich dulden.
Shoeters wint topperDe basketballers van SPM Shoeters hebben de topper in en tegen Leiden zaterdag gewonnen. Het werd 67-66 voor de Bosschenaren. Door de zege neemt Shoeters ook de leiding over in de eredivisie basketbal. Leiden miste bij een 66-65-stand, met nog zestien seconden te spelen, twee vrije worpen. Chris Denson was topscorer van Shoeters. Hij was goed voor zeventien punten..  
Geen stunt TachosDe handballers van Tachos hebben niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen koploper Hurry Up. De Waalwijkers moesten zaterdag met 29-26 hun meerdere erkennen in de ploeg uit Zwartemeer. Tachos zakt door de nederlaag naar de vijfde plaats in de eredivisie. De ploeg heeft tien punten behaald in negen wedstrijden.
Dukes haalt uitDe rugbyers van RC The Dukes hebben zaterdag uitgehaald tegen het Leidse DIOK. De Bosschenaren versloegen de middenmoter met 61-11. Dukes versterkt hiermee de koppositie in de ereklasse rugby. Hilversum staat tweede. Dukes heeft inmiddels acht punten voorsprong op Castricum, dat derde staat.
Van der Heijden verliest finaleMilou van der Heijden is er niet in geslaagd de Lagos International Classic op haar naam te brengen. De 23-jarige squashspeelster uit Eindhoven verloor in de Nigeriaanse havenstad Lagos van de Egyptische favoriete Heba El Torky: 7-11 7-11 9-11. De finale duurde 35 minuten.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.