Artistiek leider Martijn Sanders hoeft topsalaris niet terug te betalen aan provincie

9 november 2014 om 13:03
nl
Voormalig artistiek leider Martijn Sanders van de stichting 'Eindhoven Culturele Hoofdstad 2018' mag zijn salaris houden. Hij kreeg voor 703 uur werk een beloning van ruim 112.000 euro.
Geschreven door

"Herrekend naar één fte op jaarbasis bedraagt de beloning van de artistiek leider Sanders meer dan €300.000", zo liet de PVV weten in Statenvragen.
De beloning van Sanders ligt dan ook ver boven de Wet normering topinkomens, in de volksmond ook wel bekend als de Balkenendenorm.
Geld niet terug te vorderenDe PVV wilde dan ook weten in hoeverre de provincie het geld, al dan niet met terugwerkende kracht, kan terugvorderen. Gedeputeerde Staten heeft onlangs laten weten dat dit niet kan, meldde het Eindhovens Dagblad dit weekend op basis van de antwoorden.
Sanders werd ingehuurd en was niet in dienst van de stichting Eindhoven Culturele Hoofdstad. Daardoor kan het geld wettelijk niet worden teruggevraagd, omdat de Wet normering topinkomens niet voor hem gold.
Vier ton overDe stichting 'Eindhoven Culturele Hoofdstad 2018' was opgericht om Brabant te promoten. Daarvoor trok de provincie vijftig miljoen euro uit, waarvan een groot deel van het geld uit de verkoop van energiebedrijf Essent kwam.
De stichting hield vorig jaar vier ton over. Dat geld zal worden verdeeld onder de provincie, de steden en andere subsidiegevers, zo werd deze week duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.