Robert Maaskant zegt nee tegen hoofdtrainerschap bij NAC Breda, Eric Hellemons maakt seizoen af

9 november 2014 om 14:43 • Aangepast 21 november 2020 om 21:41
nl
Robert Maaskant gaat niet bij NAC Breda aan de slag. Zondag liet hij weten geen trek te hebben om hoofdtrainer te worden bij de Bredase voetbalclub. Het eerste gesprek dat Maaskant had met NAC zou volgens hem nogal 'halfslachtig' zijn geweest. "Ik had er geen goed gevoel over. Het was te vrijblijvend." Interim-trainer Eric Hellemons maakt het seizoen af als hoofdtrainer.
Profielfoto van
Geschreven door

Het gesprek dat Maaskant woensdag had, was niet succesvol. De manier van handelen van de club staat hem niet aan.
NAC had meerdere trainers op het oog om de onlangs Nebojsa Gudelj te vervangen. Eerder sprak de club al met Gertjan Verbeek maar die zei vervolgens af.
'Beslissing met verstand gemaakt'De afzegging van Maaskant is opmerkelijk. Momenteel is hij assistent-trainer bij Colombus Crew in de Verenigde Staten.
Hij zou graag terug willen keren naar Nederland en bereid zijn om flink in te leveren op zijn salaris om bij NAC aan de slag te gaan. Ook zag hij de samenwerking met interim-trainer Eric Hellemons wel zitten.
Aan Omroep Brabant vertelt Maaskant dat hij de beslissing uiteindelijk niet met zijn gevoel heeft gemaakt maar met zijn verstand. "Ik vind het jammer hoe het gelopen is maar het voelde niet goed. Er is geen potentie. Het gesprek was te vrijblijvend en dat is jammer. Maar ik hoop in de toekomst ooit nog iets voor NAC te kunnen betekenen."

Wachten op privacy instellingen...

Hellemons maakt seizoen af als trainer Eric Hellemons is de rest van het seizoen hoofdtrainer van NAC Breda. Dat heeft de eredivisionist zondag bekendgemaakt. Rob Penders is zijn assistent.
"Wij hebben het gevoel dat we met Eric en Rob twee trainers voor de groep hebben staan, die de spelers met een duidelijk idee het veld in sturen", aldus technisch directeur Graeme Rutjes van NAC. "We gaan er alles aan doen om ze te helpen de doelstellingen van NAC te halen.''
ContractverlengingDeze week verlengde Hellemons zijn contract bij NAC tot medio 2016 en werd hij officieel toegevoegd aan het eerste elftal. Als er toch een nieuwe trainer komt bij NAC Breda, wordt Hellemons volgens zijn nieuwe contract assistent.
Technisch directeur Graeme Rutjes gaf zaterdag nog aan dat er in principe nog maar twee kandidaten waren om de in oktober ontslagen Nebojsa Gudelj op te volgen. Hellemons, die al als interim op de bank zat, of Maaskant die momenteel in de Verenigde Staten als coach actief is.
'Er is nu duidelijkheid' Namens de selectie sprak aanvoerder Jelle ten Rouwelaar op de website van NAC zijn vertrouwen uit in Hellemons en Penders. "Er is nu duidelijkheid. De groep kan zich nu volledig richten op de doelstelling: handhaving in de eredivisie", aldus de doelman.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.