Kevin Abbring sluit seizoen af op podium: derde in Tour de Corse

9 november 2014 om 15:16
nl
Kevin Abbring uit Son is zijn rallyseizoen geëindigd op het podium. Tijdens de Tour de Corse werd Abbring zondag derde. “We hebben afgelopen jaar niet altijd de finish gehaald. Dit is een geweldig resultaat”, aldus Abbring na de wedstrijd.
Geschreven door

Vechten voor de winst zou lastig worden. Dat wist Abbring al vóór de start van het evenement. Met twee Franse toprijders aan de start, die al eerder goed scoorden op Corsica, was de uitdaging al groot, maar dat was niet het enige verschil.
'Ongelijke strijd'“Het was al moeilijk geworden aan het stuur van een auto uit dezelfde klasse. Echter zij rijden een auto uit de RRC klasse en die past nou eenmaal beter bij deze wegen”, verklaarde Abbring. Zo moest hij fabrieksrijder van Toyota Stéphane Sarrazin en fabrieksrijder van Hyundai Bryan Bouffier voor laten.
Abbring ondervond zelf wat problemen met de afstelling van de auto, maar leerde ontzettend veel. “Zelfs zoveel dat we in de toekomst misschien wel mee kunnen doen voor de winst in deze wedstrijd”, evalueerde hij. De Tour de Corse staat ook wel bekend als ‘de rally van de 10.000 bochten’ en is een enorme uitdaging voor rijder en co-piloot.
2015 nog onzekerHet rijden van één seizoen in de Peugeot 208 T16 is iets wat Abbring won aan de hand van zijn prestaties in 2013. Daarmee is 2015 meteen weer een onzekere tijd.
“Ik vecht voor een zitje in het WK Rally, dat is waar ik graag weer terug naartoe wil. Desalniettemin was dit een jaar vol uitdagingen en mooie rally's. Misschien volgend jaar weer het EK? Ik weet het niet”, antwoordde Abbring desgevraagd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.